Για την προώθηση της Αραβοφωνίας στην Κύπρο ενημέρωσε τον Πρέσβη της Σ. Αραβίας ο Πρόεδρος της Βουλής

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρης Συλλούρης ενημέρωσε τον Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο Khaled Alsharif για την υπό εξέλιξη πρωτοβουλία του για προώθηση της Αραβοφωνίας στην Κύπρο στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν, στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, αφού ο Πρόεδρος της Βουλής καλωσόρισε θερμά τον πρώτο, μετά από πολλά χρόνια, Πρέσβη της Σαουδικής Αραβίας στην Κύπρο, συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω σύσφιξης των διακοινοβουλευτικών σχέσεων Κύπρου – Σαουδικής Αραβίας, καθώς και η πιθανότητα ανταλλαγών επισκέψεων.

Ακολούθως, αναφέρεται, ο Πρόεδρος τη Βουλής ενημέρωσε τον κ. Alsharif για την υπό εξέλιξη πρωτοβουλία του για προώθηση της Αραβοφωνίας στην Κύπρο. Ο Σαουδάραβας διπλωμάτης συνεχάρη τον κ. Συλλούρη για το όλο εγχείρημα και δήλωσε πρόθυμος να συνδράμει ποικιλοτρόπως.

Ο κ. Συλλούρης αναφέρθηκε «σε μελλοντικές δράσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων που αφορούν στη συνεργασία μεταξύ κοινοβουλίων κρατών της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής σε περιφερειακό επίπεδο, ζητώντας και σε αυτή την προσπάθεια τη συνεργασία της σαουδαραβικής πλευράς», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ