ΗΠΑ: Γιατί αυτοκτονούν οι ναύτες στο αεροπλανοφόρο «Τζορτζ Μπους»

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό επιβεβαίωσε στο CNN την Τρίτη ότι τρεις ναυτικοί που ήταν εγγεγραμμένοι στο αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush αυτοκτόνησαν σε «ξεχωριστά περιστατικά» την προηγούμενη εβδομάδα και έχει ξεκινήσει έρευνα για τους θανάτους αυτούς.

Ο Βίνσεντ Φορλίν βρέθηκε νεκρός σε τοποθεσία εκτός βάσης στις 14 Σεπτεμβρίου και πέθανε από αυτοκτονία, δήλωσε την Τρίτη η Τζένιφερ Κραγκ, εκπρόσωπος του διοικητή της Ναυτικής Αεροπορίας. Οι Τζέιμς Σέλτον και Ιθαν Στιούαρτ βρέθηκαν επίσης νεκροί από αυτοπυροβολισμούς σε «ξεχωριστά περιστατικά» σε απομακρυσμένες τοποθεσίες, στις 19 Σεπτεμβρίου.

Οι θάνατοι δεν φαίνονται να συνδέονται μεταξύ τους ενώ οι ναύτες δεν εργάζονταν στα ίδια τμήματα. Οι αρμόδιες αρχές διερευνούν τους θανάτους αλλά δεν υπάρχει υποψία εγκληματικής δραστηριότητας.

Η έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά από τους Navy Times.
«Κάθε θάνατος ενός ναύτη είναι συγκλονιστικός και πλήττει ολόκληρη την οικογένεια του Πολεμικού Ναυτικού. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένεια, τους φίλους και τους συντρόφους των ναυτικών», δήλωσε η Κραγκ.

Πέντε ναύτες, που υπηρετούσαν στο συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο, έχουν δώσει τέλος στη ζωή τους τα τελευταία δύο χρόνια.

Ο κυβερνήτης Σον Μπέιλι, διοικητής του USS George H. W. Bush, κάλεσε τη ναυτική κοινότητα ενωμένη να «να θρηνήσει, να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον και να φροντίσει όσους έχουν ανάγκη».

«Χρειαζόμαστε να συμμετέχουν όλοι, με προτάσεις και ιδέες, στην προσπάθεια να αποτρέψουμε μια ακόμη αυτοκτονία» , δήλωσε ο Μπέιλι.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων και εικαζόμενων αυτοκτονιών στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ έφθασε σε υψηλό 10 ετών το 2018. Μόνο το περασμένο έτος 68 στελέχη του ναυτικού έδωσαν τέλος στη ζωή τους, με τους 57 από αυτές τις περιπτώσεις να καταγράφονται στο Σώμα των Πεζοναυτών. Αλλοι 18 έφεδροι αξιωματικοί είτε έχουν αυτοκτονήσει επιβεβαιωμένα είτε ο θάνατος τους ερευνάται ως περιστατικό αυτοχειρίας.

Πηγή:cnn