Ιράν: Ακυρώθηκε γάμος μικρού κοριτσιού με 28χρονο μετά τον «ντόρο» στα social media

Φωτογραφίες και βίντεο από τον γάμο ενός μικρού κοριτσιού στο Ιράν, με έναν άνδρα, ο οποίος ήταν τουλάχιστον 15 χρόνια μεγαλύτερός του, δημοσίευσε στον λογαριασμό της στα social media, η Ιρανή δημοσιογράφος και ακτιβίστρια, Μασιχ Αλινετζαντ. 

Η συγκεκριμένη δημοσιογράφος, που μάχεται για την κατάργηση του νόμου που υποχρεώνει σε χιτζάμπ, ανέφερε στην ανάρτησή της πως… «πρόκειται για γλέντι γάμου ενός κοριτσιού μικρότερου των 13 ετών. Κλαίγοντας είδα αυτό το βίντεο που μου εστάλη από την περιοχή Μπαχμάι της επαρχίας Κοχγκιλουγιέχ. Σύμφωνα με τον ισλαμικό νόμο, ένα κορίτσι 13 ετών μπορεί να παντρευτεί, αλλά δεν μπορεί να επιλέξει το πώς θα ντύνεται».

Στο βίντεο, που συνοδεύει την ανάρτηση, διακρίνεται το κορίτσι να κάθεται δίπλα με τον 28χρονο γαμπρό. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν από τη δημοσιοποίηση του βίντεο, οδήγησαν, τελικά, στην ακύρωση του γάμου. Σε αυτό το πλαίσιο, η δημοσιογράφος έγραψε πως «καθώς το βίντεο τέθηκε στην επικαιρότητα, ο γάμος ακυρώθηκε. Αυτή είναι η δύναμη των social media. Αλλά το νομικό σύστημα ακόμα επιτρέπει στους άντρες να παντρεύονται με μικρά κορίτσια. Στο μεταξύ μετά από την κοινοποίηση αυτού του βίντεο ο γαμπρός εκτόξευσε απειλές εναντίον μου».

Πηγή:protothema.gr