Κυπριακά εδάφη σε κινέζους – Συμφωνία 30 εκατ.

Σε κινέζικα χέρια έχει περάσει και επίσημα τεμάχιο γης στην περιοχή Τσιφικλούδια στη Λεμεσό. Πρόκειται για πράξη αξίας 30 εκατ. ευρώ περίπου, η οποία αφορά τέσσερα συνεχόμενα τεμάχια γης συνολικού εμβαδού 32.271 τ.μ. Το μεγαλύτερο μέρος των ακινήτων (31.171 τ.μ.) εμπίπτει εντός οικιστικής ζώνης ενώ μικρότερο μέρος (1.100 τ.μ.) εμπίπτει σε εμπορική ζώνη ανάπτυξης.

Το τεμάχιο που έχει μακρόστενο σχήμα και ξεκινά από τη λεωφόρο Φρανκλίνου Ρούσβελτ (σχεδόν εφάπτεται της υπεραγοράς Lidl) και φτάνει σχεδόν μέχρι τη θάλασσα στη περιοχή του Καρνάγιου.

Πρόκειται για ακίνητα που πέρασαν στην κατοχή της Τράπεζας Κύπρου κατά την αναδιάρθρωση του Ομίλου Λαϊκού και αφορούν  εγκαταστάσεις της ΛΟΕΛ στην περιοχή. Οι περισσότερες εργασίες της εταιρείας θα διεξάγονται από τις νέες βιομηχανικές της εγκαταστάσεις στην περιοχή του Άγιο Σίλα. Η REMU της Τράπεζας Κύπρου είχε θέσει ως τιμή πώληση των ακινήτων τα 33 εκατ. ευρώ. Οι νέοι ιδιοκτήτες φαίνεται πως σχεδιάζουν μεγάλη μικτή ανάπτυξη στη συγκεκριμένη έκταση η οποία θα περιλαμβάνει τρεις πολυ-όροφους πύργους- 35 ορόφων- εμπορικές και ψυχαγωγικές αναπτύξεις. Τα ακίνητα είχαν εγγραφεί στην εταιρεία-όχημα που δημιούργησε η REMU, Nasebia Properties.

Με την ανάπτυξη στα ανατολικά της περιοχής του Καρνάγιο να έχει φτάσει στα όρια της, η επενδυτική δραστηριότητα φαίνεται πλέον να κατευθύνεται προς τη συγκεκριμένη περιοχή αφού πέραν της προαναφερόμενης συμφωνίας, παρατηρείται γενικότερη επενδυτική δραστηριότητα στην περιοχή. Ήδη ο Όμιλος Λεπτός εξήγγειλε την έναρξη των εργασιών για το Limassol Blu Marine το οποίο επίσης θα περιλαμβάνει τρεις πολυόροφους πύργους.

Επίσης, ενδιαφέρον από εταιρεία ινδικών συμφερόντων υπάρχει και για το γειτονικό εργοστάσιο της ΣΟΔΑΠ. Μεγάλο ακίνητο στην περιοχή διέθετε προς πώληση και η Αδελφοί Λανίτης. Στην περιοχή μεταξύ της μαρίνας Λεμεσού και του νέου λιμανιού υπάρχουν επίσης και αρκετές άλλες βιομηχανικές εγκαταστάσεις σε προνομιακές τοποθεσίες, οι οποίες δεν αποκλείεται κι αυτές να αλλάξουν χέρια εάν και εφόσον συνεχιστεί το επενδυτικό ενδιαφέρον για την περιοχή. Καθοριστικό για την ανάπτυξη της περιοχής θα είναι το αναθεωρημένο σχέδιο κέντρου πόλης το οποίο τυγχάνει επεξεργασίας αυτήν την περίοδο από το Πολεοδομικό Συμβούλιο και το οποίο θα περιλαμβάνει και την περιοχή του Καρνάγιο μέσω της οποίας θα συνδέεται η πόλη με τις αναπτύξεις στη δυτική Λεμεσό.

Πηγή: Philenews