Κυπριακό: Άτυπη και κοινωνικού χαρακτήρα η συνάντηση Αναστασιάδη-Ακιντζί

Η προσπάθεια συνεχίζεται για να καταλήξει σε όρους αναφοράς, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Συνεχίζεται η προσπάθεια για να καταλήξει σε όρους αναφοράς, δήλωσε ο Κύπριος κυβερνητικός εκπρόσωπος Πρόδρομος Προδρόμου, ενώ ερωτηθείς αν υπήρξε πρόοδος και για αυτό γίνεται αυτή η απογευματινή συνάντηση των Αναστασιάδη και Ακιντζί στην παρουσία της Ειδικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ, είπε πως «θα ακούσετε μετά την κοινή συνάντηση».

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως η απογευματινή συνάντηση θα είναι άτυπη και κοινωνικού χαρακτήρα. Στις δηλώσεις του που ακολούθησαν της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με την κ. Λουτ, και ερωτηθείς αν υπάρχει το ενδεχόμενο η απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ να ανακοινώσει συμφωνία, ο Κύπριος επρόσωπος είπε πως θα γίνουν οι ανακοινώσεις εν καιρώ μετά τη συνάντηση. «Το γεγονός ότι σήμερα θα συναντηθούν οι δυο ηγέτες είναι κάτι το οποίο σίγουρα είναι θετικό και η δική μας πλευρά, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, το επεδίωκε πάντοτε», ανέφερε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Προδρόμου είπε πως «αυτό που μετρά είναι η μεγάλη εικόνα και η ανακοίνωση, η θέση, την οποία μπορούμε να πούμε σήμερα, ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί».

Ερωτηθείς αν η μικρή εμπλοκή που παρατηρήθηκε έχει αρχίσει να ξεπερνιέται ή υπάρχει προοπτική να γίνει αυτό, ο εκπρόσωπος ανέφερε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί.

Ερωτηθείς αν θα συνεχιστεί και μετά την άτυπη συνάντηση, είπε πως η προσπάθεια θα συνεχιστεί γενικά, και πως ο στόχος είναι γνωστός, να καταλήξουμε σε επανέναρξη διαπραγματεύσεων μέσω των όρων αναφοράς.

Κληθείς να πει αν η προσπάθεια θα συνεχιστεί ακόμα και εάν αναχωρήσει η κ. Λουτ μετά την άτυπη συνάντηση, ο κ. Προδρόμου είπε πως «ενδεχομένως θα πληροφορηθείτε μετά την αποψινή συνάντηση».

Πηγή: protothema