Μαύρος καπνός στο Νοσοκομείο Λευκωσίας – Τι απαντά ο Υπ. Υγείας

Τον Ιούνιο μαύρος καπνός ο οποίος έβγαινε ανα τακτά χρονικά διαστήματα από τις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, είχε θορυβήσει αρκετούς πολίτες.

 Ανάμεσα τους και ο Βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης ο οποίος ζήτησε το λόγο με ερώτηση του προς τον Υπουργό Υγείας, Κωνσταντίνο Ιωάννου. Ο καπνός έβγαινε από τα φουγάρα των λεβήτων του Μηχανοστάσιου του Νοσοκομείου.

νοσοκομειο2

Ο κ. Περδίκης είχε λάβει μάλιστα,σωρεία καταγγελιών από πολίτες που ανησυχούσαν σχετικά με την προέλευση του καπνού και την βλαπτικότητά του. Ο ίδιος είχε ζητήσει να ενημερωθεί για το κατά πόσο είχαν γίνει ελέγχοι για τις επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής, καθώς και στο περιβάλλον καθώς και ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για την επίλυση του υπό αναφορά προβλήματος, όπως π.χ. την αντικατάσταση του μηχανήματος από τον οποίο προέρχεται ο καπνός ή την τοποθέτηση φιλικών προς το περιβάλλον μηχανημάτων κτλ.

Η απάντηση του Υπουργού

Η απάντηση του Υπουργού Υγείας εστάλη πριν από μερικές ημέρες και αναφέρει ότι το Επαρχιακό Γραφείο Λευκωσίας του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών σε συνεργασία με τον Ανάδοχο της Σύμβασης Συντήρησης των εγκαταστάσεων, διερεύνησαν το θέμα και διαπιστώθηκε ότι ο καπνός προκαλείτο λόγω ατελούς καύσης του μαζούτ που χρησιμοποιείται ως καύσιμο στους λέβητες.

”Περαιτέρω διερεύνηση κατέδειξε ότι, η ατελής καύση οφείλετο σε διαρροή ατμού σε μία εκ των δεξαμενών μαζούτ.Η συγκεκριμένη δεξαμενή απομονώθηκε, έγιναν οι απαραίτητες επιδιορθώσεις και η λειτουργία των λεβήτων αποκαταστάθηκε”, καταλήγει ο κ. Ιωάννου.

Πηγή:newsbomb.com.cy