Όταν η τύχη είναι με το μέρος των τολμηρών – Το μεγαλύτερο deal Κυπριακής εταιρίας

Ένα πολύ μεγάλο deal έχει αποτελέσει για την Louis PLC, αφού κατάφερε να συμφωνήσει στην πώληση πέντε ξενοδοχειακών μονάδων στην Ελλάδα σε επενδυτικά ταμεία που διαχειρίζεται η Blackstone.

Οι ξενοδοχειακές δραστηριότητες που πωλούνται αφορούν: Το Grand Hotel και το Corcyra Hotel στην Κέρκυρα, το Zante Beach και το Plagos Beach στην Ζάκυνθο και το Creta Princess Beach στην Κρήτη. Συνολικά διαθέτουν 1.464 δωμάτια.

Με αυτή την συμφωνία πλέον η κυπριακή εταιρία πλέον δεν έχει οποιεσδήποτε οφειλές ή χρέη. Ήδη της ανήκουν δύο κρουαζιερόπλοια και όλα τα ξενοδοχεία της Κύπρου που διαχειρίζεται ενώ θα διευθύνει, θα διατηρεί και διαχειρίζεται τις υπόλοιπες 21 ξενοδοχειακές της μονάδες στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Η επιχειρηματική αξία πάνω στην οποία βασίστηκε η ανωτέρω συναλλαγή συμφωνήθηκε το ποσό των €178,6 εκ.

Η συναλλαγή τελεί υπό την αίρεση της έγκρισης της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ελλάδος και την εκπλήρωση όλων των προνοιών της συμφωνίας.

Θεωρείται και είναι ένα από τα καλύτερα deals που έχει κάνει Κυπριακή εταιρία και μπράβο στην ομάδα που στον ίδιο τον Πρόεδρο Κωστάκη Λοϊζου για την ώθηση μιας ουσιαστικής σημασίας, τόσο για την ελληνική και Κυπριακή αγορά με κοινωνικές προεκτάσεις αφού με αυτό τον τρόπο θα αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η κουλτούρα μας σε όλους τους τομείς.