Πιτσιλλίδης:Η μαντήλα μας ενόχλησε αλλά οι γιαγιάδες μας φορούσαν μαντήλα (vid)

Για την θέση της εκκλησίας για την μαντήλα αλλά και το περιστατικό στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα,  μίλησε ο Θεολόγος, Αντρέας Πιτσιλλίδης στην πρωινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ, «Πρωτοσέλιδο».

«Τα θρησκευτικά σύμβολα δεν προκαλούν από μόνα τους. Οι άνθρωποι και τα διεστραμμένα μας μυαλά. Είμαι υπέρ του να σεβόμαστε τα σύμβολα των άλλων. Η μαντήλα μας ενόχλησε αλλά οι γιαγιάδες μας δεν φορούσαν μαντήλα; Υπάρχει και η υπερβολή, δεν μιλάμε για την μπούρκα που καλύπτει τα πάντα και είναι σκοταδιστικά», είπε ο κ. Πιτσιλλίδης.

Σημείωσε μάλιστα πως, «θα πρέπει να σταματήσουμε τον λιθοβολισμό. Κάθε φορά που συμβαίνει κάτι στην Κύπρο, είτε αυτοκτόνησε κάποια αγνή ψυχή, μιας νεαρής κοπέλας πριν λίγα χρόνια, Πάθαμε έναν πανικό και αρχίσαμε τον λιθοβολισμό και τώρα ξεχάσαμε το όνομά της. Τώρα βρήκαμε άλλο αποδιοπομπαίος τράγος. Πρέπει να κάτσουμε όλοι συλλογικά να δούμε τι θέλουμε, από την παιδεία μας».

Ο κ. Πιτσιλλίδης τοποθετήθηκε για την αντίδραση του Αρχιεπίσκοπου Χρυσόστομου αναφορικά με την επιστολή του. «την Τρίτη η Ιερά Σύνοδος είπα ότιαντιληφθεί ότι έπραξε παράνομα εναντίον μου. ΌΙμως δεν έγινε κάτι. Θα προχωρήσω προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο και μετά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

«Ο Μακαριότατος είπε ότι δεν άνοιξε την επιστολή και ζήτησε να πω συγνώμη. Τι περιμένει να βγω στον μιναρέ της Αγίας Σοφίας να ζητώ συγνώμη από ποιον; Αγαπώ και σέβομαι το θεσμό της εκκλησία τους Κύπρου αλλά θα διασυρθούν», είπε.

Πηγή: sigmalive