Ποινές φυλάκισης σε δυο αδέλφια που εκβίαζαν 27χρονο να πουλά ναρκωτικά στη Λεμεσό

Ποινές φυλάκισης έξι και πέντε χρόνων, επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού, σε δυο αδέλφια, 29 και 26 ετών, τα οποία κρίθηκαν ένοχα σε υπόθεση που αφορούσε τα αδικήματα της τοκογλυφίας, εκβίασης, απαγωγής, κατοχής και προμήθειας ναρκωτικών, παράνομης κατοχής πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών, νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και κοινής επίθεση.

Οι δυο είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2018, μετά την εξασφάλιση μαρτυρίας από 27χρονο, ότι τον εξανάγκαζαν να πουλά ναρκωτικά, καθώς αδυνατούσε να αποπληρώσει δόσεις σε δάνειο που του παραχώρησαν, ύψους 9 χιλιάδων ευρώ.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα κατηγορίας, δέχθηκε επίθεση και απειλές, ενώ απειλές δέχθηκαν και συγγενικά του πρόσωπα, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να πουλά κάνναβη έξω από συγκεκριμένο σχολείο, ενώ την ίδια ώρα τα δυο αδέλφια τον έλεγχαν μέσω καμερών υψηλής ευκρίνειας που είχαν τοποθετήσει στην περιοχή.

Από τις έρευνες της ΥΚΑΝ στα υποστατικά που διατηρούσαν, είχαν εντοπιστεί, μεταξύ άλλων, ποσότητα ναρκωτικών, μεγάλο χρηματικό ποσό, ένα πιστόλι, ένα πλήρες φυσίγγιο 9 χιλιοστών, μια γεμιστήρα στρατιωτικού τυφεκίου, καθώς και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης.

Αρχικά είχε συλληφθεί ο 29χρονος, ενώ στην πορεία των εξετάσεων προέκυψε μαρτυρία εναντίον και του αδελφού του.

ΚΥΠΕ