Ρατσιστικές συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, λέει η ΠΣΕΜ

Περιστατικά με ρατσιστικές συμπεριφορές πρέπει να τιμωρούνται παραδειγματικά, αναφέρει η Παγκύπρια Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών (ΠΣΕΜ) σε ανακοίνωση της, καλώντας το Υπουργείο Παιδείας να τιμωρήσει έστω και τώρα τον διευθυντή στο Λύκειο Αποστόλου Βαρνάβα που έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα.

Θεωρούμε, σημειώνεται, ως νίκη του μαθητικού κινήματος την μετάθεση του συγκεκριμένου διευθυντή καθώς η μαζική και έντονη αντίδραση έφερε αποτέλεσμα. Δυστυχώς όμως, προστίθεται, το Υπουργείο Παιδείας «με την υποκριτική του στάση και την μη τιμωρία του διευθυντή αλλά απλά την μετάθεση του σε άλλη διευθυντική θέση δίνει συγχωροχάρτι στις ρατσιστικές συμπεριφορές».

Ως ΠΣΕΜ, αναφέρεται, στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή την αντίδραση των συμμαθητών μας στο Λύκειο του Απ. Βαρνάβα ενάντια στην ρατσιστική συμπεριφορά του διευθυντή να διώξει από το σχολείο συμμαθήτρια μας επειδή φορούσε μαντήλα.

«Συγχαίρουμε τους συμμαθητές μας για τα αντανακλαστικά και την αποφασιστικότητα που επέδειξαν. Η αντίδραση των μαθητών του Απ. Βαρνάβα αλλά και όλου του μαθητόκοσμου που στήριξε τον αγώνα τους έδειξε πως οι μαθητές όταν θελήσουν και είναι ενωμένοι μπορούν να διδάξουν ανθρωπιά σε ολόκληρη την κοινωνία», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΚΥΠΕ