Τέταρτος τερματικός σταθμός θα κατασκευαστεί στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου

Δέκα ακριβώς χρόνια μετά τη δημιουργία του τρίτου τερματικού σταθμού (από όπου εξυπηρετούνται οι αεροπορικές συνδέσεις με τη Λευκωσία και την Αθήνα, καθώς και όλες οι πτήσεις του εθνικού αιγυπτιακού αερομεταφορέα Egyptair), η αιγυπτιακή κυβέρνηση σχεδιάζει να κατασκευάσει έναν τέταρτο τερματικό σταθμό στο διεθνές αεροδρόμιο του Καΐρου για να αυξήσει ακόμη περισσότερο τη δυναμικότητά του και να το καταστήσει ένα από τα μεγαλύτερα αεροδρόμια του κόσμου.

Την έναρξη της κατασκευής του τέταρτου τερματικού σταθμού ανακοίνωσε η εταιρεία που διαχειρίζεται το διεθνές αεροδρόμιο Καΐρου.

Η Αιγυπτιακή κυβέρνηση τονίζει ότι θα προχωρήσει στο έργο αυτό για να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία στους τρεις υπάρχοντες τερματικούς σταθμούς.

«Το σχέδιο για τη δημιουργία του νέου τερματικού σταθμού αποτελεί μέρος μιας σειράς αναπτυξιακών έργων που εκτελούνται στο αεροδρόμιο», τόνισε στον αιγυπτιακό Τύπο ο πρόεδρος της εταιρείας Άχμεντ Φάουζι. Στα πλαίσια των έργων αυτών, θα αναβαθμιστεί ο πρώτος τερματικός σταθμός καθώς και το σύστημα διαχείρισης αποσκευών του αεροδρομίου.

ΚΥΠΕ