Θα τα πει όλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σήμερα στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Μηνύματα προς τα Ηνωμένα Έθνη και τη διεθνή κοινότητα για την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επαναρχίσει η διαπραγματευτική διαδικασία και να βρεθεί δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργική λύση του Κυπριακού στη βάση της διζωνικής δικοινοτικής λύσης του, θα περιέχει η σημερινή προσφώνηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, στην 74η Σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

Παράλληλα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να εγείρει τις τουρκικές προκλήσεις σε βάρος των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κύπρο στην ΑΟΖ και τις δηλώσεις για εποικισμό των Βαρωσίων, ενώ θα απαντήσει στα όσα ανέφερε στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν.

Η ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας αναμένεται να εκφωνηθεί μεταξύ 4-5 το απόγευμα ώρα Κύπρου.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει συναντήσεις στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ρωσικής Ομοσπονδίας Σεργκέι Λαβρόφ και τον Πρωθυπουργό της Ινδίας  Ναρέντρα Μόντι.

Το βράδυ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα παρακαθίσει και θα μιλήσει στο ετήσιο δείπνο της Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Αμερικής.

ΚΥΠΕ