Βίντεο-ντοκουμέντο από την καταγγελία ότι Διευθυντης έδιωξε μαθήτρια με μαντήλα

Σοβαρή καταγγελία μαθητών εξετάζει το Υπουργείο Παιδείας ότι Διευθυντής σχολείου μέσης εκπαίδευσης, έδιωξε μαθήτρια από την καθιερωμένη τελετή αγιασμού με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, λόγω του ότι φορούσε μαντήλα. Ο Διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης Κυπριανός Λούης τόνισε ότι το Υπουργείο Παιδείας θα διερευνήσει άμεσα το περιστατικό. 

“Τα σχολεία μας είναι πολυπολιτισμικά και οι Διευθυντές δεν έχουν οδηγίες να διακρίνουν τους μαθητές, στη βάση της πολιτισμικής τους καταγωγής και τον ενδυματολογικό κώδικα των μαθητών.”

Δείτε το βίντεο-ντοκουμένο με τις αντιδράσεις των μαθητών:

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι μαθητές αντέδρασαν έναντι στην πράξη του Διευθυντή του σχολείου χαρακτηρίζοντας τον ως “ναζιστή” για να πάρουν απάντηση ότι “τα σχολεία δεν μεγαλώνουν Ταλιμπάν ή καλόγριες”

“Δεν προσπαθούμε να συγκαλύψουμε το οτιδήποτε. Θα λάβουμε μέτρα για να αποκαταστήσουμε ενδεχομένως το πληγωμένο κύρος της μαθήτριας.”

Όπως μεταδώθηκε στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, πρόκειται για τελειόφοιτη μαθήτρια από τη Συρία, η οποία φοιτά σε κυπριακό σχολείο τα τελευταία πέντε χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων φορά ανελλειπώς την μαντήλα.

Γηπεδικά φαινόμενα στα σχολεία

Ο κύριος Λούης χαρακτήρισε ως μεμονομένα τα περιστατικά έναρξης της σχολικής χρονιάς με καπνογόνα, σε τρία σχολεία και είπε ότι αποτελεί κοινωνικό φαινόμενο στη Ρωσία, τα τελευταία τρία χρόνια.

“Κατά τη διάρκεια της νύχτας τα οργανωμένα σύνολα δούλευαν για να υποδεχτούμε τους μαθητές μας. Δεν είναι δυνατό ένα αρνητικό γηπεδικό φαινόμενο να μεταφέρεται στις σχολικές μονάδες. Του χρόνου δεν θα υπάρχει, έχουμε τη βούληση να το καταπολεμήσουμε.”

Πηγή: alphanews