Βροχερό το Σαββατοκύριακο

Χαμηλή πίεση θα αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος ωστόσο τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες, κυρίως χαμηλές, νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν σύντομα νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια θα παραμείνει λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 20 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 21 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 15 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, αρχικά κυρίως στα δυτικά και βόρεια αλλά αργότερα αναμένεται να επηρεαστούν και άλλες περιοχές. Σε καταιγίδα αναμένεται να πέσει και χαλάζι. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοανατολικοί ως νοτιοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι και παροδικά στα νότια παράλια μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 30 στα νότια και στα ανατολικά, γύρω στους 28 στα δυτικά και βόρεια και γύρω στους 23 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος. Τοπικά πιθανό να σημειωθούν μεμονωμένες βροχές, ενώ κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη καταιγίδα ιδιαίτερα προς τις αυγινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί και τοπικά μέχρι βορειοανατολικοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη αλλά στα δυτικά θα παραμείνει λίγο ταραγμένη.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι αρχικά μερικώς συννεφιασμένος και νωρίς το πρωί αναμένονται σε κάποιες περιοχές τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα, ο καιρός θα βελτιωθεί αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα παροδικά αυξημένες νεφώσεις που θα αναπτύσσονται αναμένεται να δώσουν μεμονωμένες βροχές και καταιγίδα, στα ορεινά, σε κάποιες περιοχές στα νότια αλλά και στο εσωτερικό.

Τη Δευτέρα, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά μετά το μεσημέρι νεφώσεις που θα αναπτύσσονται ενδέχεται να δώσουν μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα, στα ορεινά και στο εσωτερικό. Την Τρίτη, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις, στα ορεινά και στο εσωτερικό.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Κυριακή, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές. Τη Δευτέρα, αναμένεται μικρή περαιτέρω άνοδος στη θερμοκρασία για να κυμανθεί λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές και μη αξιόλογη μεταβολή την Τρίτη.

Πηγή: ΚΥΠΕ