Ζελένσκι: Η ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα προς το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία

Ως πρώτο βήμα για τον τερματισμό της αντιπαράθεσης χαρακτήρισε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι την ανταλλαγή κρατουμένων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Ότι η ανταλλαγή κρατουμένων με τη Ρωσία είναι το πρώτο βήμα για το τέλος της αντιπαράθεσης στην Ουκρανία δήλωσε ο πρόεδρός της Βολοντίμιρ Ζελένσκι.   Είπε πως η ανταλλαγή κρατουμένων συμφωνήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν και εξέφρασε την ελπίδα για μια συνάντηση σύντομα του λεγόμενου «σχήματος της Νορμανδίας» ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και τη Γερμανία προκειμένου να εκτονωθεί ο πόλεμος με τους φιλορώσους αυτονομιστές.

Ο Ζελένσκι είπε πως πρέπει να γίνουν όλα τα βήματα προκειμένου «να τελειώσει αυτός ο φρικτός πόλεμος», αναφερόμενος στη σύγκρουση με τους φιλορώσους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία.

Νωρίτερα το Σάββατο τα αεροπλάνα που μετέφεραν Ουκρανούς και Ρώσους κρατουμένους στο πλαίσιο της συμφωνίας ανταλλαγής κρατουμένων προσγειώθηκαν στο Κίεβο και στη Μόσχα αντίστοιχα, σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων Reuters και AFP.

Πηγή: lifo