Αύριο το τελευταίο αντίο στο Βάσο Χατζηθεοδοσίου

Αύριο Πέμπτη 3 Οκτωβρίου θα τελεστεί η κηδεία του ιδρυτή του Οργανισμού «Σαλαμίς» Βάσου Γεωργίου Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος απεβίωσε σήμερα σε ηλικία  83 χρόνων.

Σε ανακοίνωση του Οργανισμού «Σαλαμίς» αναφέρεται ότι  η κηδεία του εκλιπόντος θα τελεστεί αύριο Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου  στις 2 το μεσημέρι από τον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία στη Γερμασόγεια.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση του το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αμμοχώστου (ΕΒΕΑ) εκφράζει  «τα θερμά συλλυπητήρια του και τη βαθιά του θλίψη για τον θάνατο του Βάσου Χατζηθεοδοσίου, ο οποίος διετέλεσε ενεργό μέλος και αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ επί σειρά ετών και συνέβαλε τα μέγιστα στην ανάπτυξη του, ιδιαίτερα στον τομέα της ναυτιλίας όπου ήταν από τους πρωτοπόρους στην Κύπρο».

Ο εκλιπών «είχε συνδράμει ταυτόχρονα στην τιτάνια προσπάθεια για ανάπτυξη του τουρισμού και της κυπριακής οικονομίας. Ο Βάσος Χατζηθεοδοσίου υπηρέτησε το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΚΕΒΕ) από την θέση του αντιπροέδρου, τον Σύνδεσμο Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA), καθώς και άλλους επαγγελματικούς οργανισμούς. Για την προσφορά του είχε βραβευθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού, το ΚΕΒΕ, την Εκκλησία της Κύπρου», προστίθεται.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι «ο αείμνηστος Βάσος πέραν της ενεργού εμπλοκής του στον εμπορικό και οικονομικό τομέα, διακρινόταν για την μεγάλη του αγάπη προς την κατεχόμενη πόλη μας αλλά και για την μεγάλη του φιλοπατρία. Ηταν αγωνιστής της ΕΟΚΑ και αδελφός του ήρωα Θεοδόση Χατζηθεοδοσίου, ενώ ο ίδιος και ολόκληρη η οικογένεια του υπήρξαν πάντοτε μπροστάρηδες στους αγώνες για την ελευθερία της πατρίδας».

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΒΕ Αμμοχώστου «σε ένδειξη τιμής και εκτίμησης θα παραστεί σύσσωμο στην κηδεία του. Ο Πρόεδρος, το Διοικητικό Συμβούλιο, ο Διευθυντής, το προσωπικό και τα μέλη του ΕΒΕ Αμμοχώστου, διαβιβάζουν τα θερμά και ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος».

ΚΥΠΕ