Εντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα σε σχόλιο Τούρκου προπονητή εναντίον Ακιντζί

Αλγεινή εντύπωση και έντονες επικρίσεις προκάλεσε σχόλιο Τούρκου πρώην προπονητή και νυν σχολιαστή ποδοσφαίρου, Αχμέτ Τσιαλάκ από τηλεοράσεως εναντίον του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί τον οποίο αποκάλεσε «βρε αστοιχείωτε» και «αυτό το γκολ να σου μπει εσένα».

Το σχόλιο έγινε το βράδυ του αγώνα Γαλλίας – Τουρκίας που έληξε 1-1 στο τουρκικό κανάλι Μπεγιάζ και το γκολ στο οποίο αναφέρθηκε ο Τσιαλάκ είναι αυτό που έβαλε ο Τούρκος ποδοσφαιριστής, Καάν Αϊχάν.

Ντρέπομαι που είσαι εσύ ο «πρόεδρος» της «δημοκρατίας της Τουρκίας, βόρειας Κύπρου», και όχι «τουρκική δημοκρατία της βόρειας Κύπρου» όπως είναι το όνομα του ψευδοκράτους, είπε επίσης ο Τσιαλάκ που για τους Τ/κ είπε: «ο αέρας που αναπνέετε, το νερό που πίνετε, σαν δηλητήριο να σας κάτσει στο λαιμό».

Το σχόλιο αυτό προκάλεσε έντονες αντιδράσεις και επικριτικά άρθρα ακόμα και από αρθρογράφους στον τ/κ Τύπο που δεν είναι υπέρ του Μουσταφά Ακιντζί. Ο Γκιοκχάν Αλτινέρ στην Κίπρις ποστασί γράφει για αγένεια του Αχμέτ Τσιαλάκ. Κανένας δεν τόλμησε να μιλήσει με αυτόν τον τρόπο για τον ηγέτη του τ/κ «λαού» , ο Τσιαλάκ αποκάλυψε πόσο χαμηλό και αχρείο είναι το επίπεδό του, αναφέρει ο Αλτινέρ που στο παρελθόν έχει ασκήσει κριτική στον κ. Ακιντζί, ειδικά στο Κυπριακό. Διερωτώμαι, συνεχίζει, εάν ο Τσιαλάκ θα μπορούσε να τα πει αυτά εναντίον του Τούρκου Προέδρου και γράφει ότι πρέπει να συλληφθεί.

Ο Κουντρέτ Οζερσάι σε ανάρτησή του στα ΜΚΔ έγραψε ότι κανείς δεν έχει δικαίωμα να προβαίνει σε τέτοιες επιθέσεις εναντίον των Τ/κ και του ηγέτη που εξέλεξαν με την δική τους βούληση.

Εναντίον του Τσιαλάκ έβγαλε ανακοίνωση η ένωση των τ/κ αθλητικογράφων, ενώ και ο Ερχάν Αρικλί του κόμματος Αναγέννησης ανέφερε ότι ο Τσιαλάκ πρέπει να γνωρίζει τα όριά του.

Άλλο η κριτική στο λάθος που έκανε ο Μουσταφά Ακιντζί κι άλλο τα χτυπήματα κάτω από τη μέση, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το κόμμα Εθνικιστικής Δημοκρατίας, που χθες άφησε μαύρο στεφάνι στην είσοδο του «προεδρικού» ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις γνωστές δηλώσεις του Τ/κ ηγέτη.

Έχουν ξεπεράσει τα όρια οι απειλές εναντίον του Τ/κ ηγέτη στα ΜΚΔ και τηλεοπτικά προγράμματα, ανέφερε σε γραπτή του δήλωση και ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν. Έχουν φτάσει στα όρια επίθεσης στην βούληση του τ/κ «λαού», πρόσθεσε, και είναι οι Τ/κ που είναι η πηγή του θεσμού του «προέδρου», αυτοί τον εκλέγουν.

Η τ/κ εφημερίδα «Χαμπερτζί» έχει τίτλο «Απειλή θανάτου» αναφέρεται στο θέμα των υβριστικών σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στον λογαριασμό της «προεδρίας», εναντίον του ίδιου του Μουσταφά Ακιντζί και της οικογένειάς του, παραθέτοντας παραδειγματικά κάποια από αυτά τα σχόλια που περιέχουν ύβρη, απειλή ή επίθεση. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, 6000 είναι τα σχόλια που έχουν αυτό το περιεχόμενο, το οποίο με βάση το «σύνταγμα» θεωρείται αδίκημα και ιδιαίτερα εναντίον του αρχηγού του «κράτους». Η εφημερίδα σημειώνει ότι  η «αστυνομία» θα πρέπει να διεξάγει άμεσα έρευνα εναντίον όλων όσων έγραψαν αυτές τις απειλές εναντίον της ζωής του Τ/κ ηγέτη και τις ύβρεις.

(ΚΥΠΕ/ΟΑ/ΡΠΑ/ΓΧΡ)