Επικίνδυνη η τουρκική εισβολή στη Συρία, λέει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ

Η τουρκική εισβολή στη Συρία είναι καθόλα καταδικαστέα και εξαιρετικά επικίνδυνη για ολόκληρη την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, προσθέτοντας ότι «η Τουρκία γράφει ακόμα μια μαύρη σελίδα βίας στην ιστορία της και εύλογα χαρακτηρίζεται ως η πιο επεκτατική και επιθετική χώρα της περιοχής».

Σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τις ηγεσίες των ιδιωτικών πανεπιστημίων Λευκωσίας, Ευρωπαϊκό και Frederick, στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε συμπαράσταση στον αγωνιζόμενο κουρδικό λαό όσο αλλά και «έντονη ανησυχία για τις σφαγές, που δυστυχώς εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν την εισβολή».

«Αυτή η νέα παραβίαση του διεθνούς δικαίου αποδεικνύει για πολλοστή φορά την επεκτατικότητα, τη βαρβαρότητα και την παντελή αδιαφορία της Τουρκίας για την ειρήνη και τα ανθρώπινα δικαιώματα».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ακόμη ότι “ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών και η διεθνής κοινότητα οφείλουν να δράσουν άμεσα, έτσι ώστε να σταματήσει η εισβολή στη Συρία και η νέα γενοκτονία κατά του κουρδικού πληθυσμού”.

(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΒΑ)