Ευνοϊκή συγκυρία

Αδιαφοροποίητο παρέμεινε το σκηνικό στην κορυφή της βαθμολογίας στην 5η αγωνιστική.

Η Ομόνοια δεν κατάφερε να ξεπεράσει νικηφόρα το εμπόδιο της Πάφος FC, δέχθηκε την ήττα, έμεινε στους 10 βαθμούς και η Ανόρθωση η οποία δεν είχε αγώνα καλείται αυτό να το εκμεταλλευτεί με τον καλύτερο τρόπο στην αμέσως επόμενη αγωνιστική.

Το πρόγραμμα δείχνει ότι η ομάδα της Αμμοχώστου θα υποδεχθεί τους «πράσινους» στο «Α. Παπαδόπουλος» στην 6η αγωνιστική και όπως γράφαμε και χθες στο ρεπορτάζ μας, αυτό θα αποτελεί το πρώτο μεγάλο ντέρμπι κορυφής στη σεζόν.

Ένα ντέρμπι από τα παλιά θα προσθέταμε, καθώς οι δύο ομάδες εδώ και αρκετά χρόνια έχουν παρουσιάσει πολλά προβλήματα και αγωνιστική αστάθεια, που δεν τους επέτρεψαν να κάνουν πρωταθλητισμό.

Έτσι η Ανόρθωση σε περίπτωση που κερδίσει την Ομόνοια στην επανέναρξη του πρωταθλήματος θα ανοίξει την ψαλίδα στο +3 και αυτό θα πρόκειται για το πρώτο μεγάλο και σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που καταβάλει για επιστροφή στις διακρίσεις μετά από έντεκα χρόνια.

Ο Τιμούρ Κετσπάγια στην εβδομάδα που μπαίνει θα δουλέψει τα πλάνα του, έστω κι αν δεν θα έχει όλους τους ποδοσφαιριστές του στη διάθεσή του. Οι διεθνείς θα απουσιάζουν και ο Γεωργιανός τεχνικός με τους στενούς του συνεργάτες θα έχουν λιγότερες επιλογές. Μέχρι όμως να γεμίσει ξανά το «Α. Καρράς», υπάρχει άφθονος χρόνος για αγωνιστική ανασύνταξη και προετοιμασία.

Πηγή: balla.com.cy