Ο Ράγιος, ο Τιάγκο και οι σέντερ φορ…

Δεν μπορούσε να χαρακτηριστεί πιο εύστοχα το παιχνίδι, από ότι το χαρακτήρισε ο Γιώργος Μανθάτης.

Γλυκόπικρο το συναίσθημα που αφήνει πίσω στην Ανόρθωση η λευκή ισοπαλία απέναντι στην Ομόνοια. Οι ποδοσφαιριστές του Κετσπάγια ήθελαν πάση θυσία να πάρουν τη νίκη, μπροστά στο κόσμο τους και έπαιξαν για αυτή. Ήταν η ομάδα που τόσο η εικόνα του αγώνα, όσο και η γλώσσα των αριθμών δικαιούτο περισσότερο τη νίκη, όμως από τη στιγμή που δεν σκόραρε δεν την πήρε. Και αυτό είναι που αφήνει την πικρή γεύση, γιατί η ομάδα της Αμμοχώστου έφθασε κοντά στη νίκη.

Ο Ράγιος δεν σκόραρε αυτή τη βδομάδα και οι επιθετικοί της ομάδας βρήκαν τις φάσεις, δεν τις τελείωσαν όμως με τον τρόπο που περίμενε ο κόσμος. Σαντίκ, Ντούρις και Κατσαράβα έχασε ο καθένας τους ευκαιρίες που θα μπορούσαν να τις μετουσιώσουν σε γκολ, όμως αυτό δεν έγινε λόγω κακών τελειωμάτων. Στις στημένες φάσεις που βρήκε η Ανόρθωση και μετουσίωσε σε ευκαιρίες, βρήκε μπροστά της τον Τιάγκο που δύο φορές γλύτωσε την εστία του Ριμπέιρο από βέβαιη παραβίαση.

Η Ανόρθωση πίεσε ψηλά την Ομόνοια, η οποία όμως διαχειρίστηκε άρτια την πίεση των γηπεδούχων και οι μπάλες που έχασε στο μισό της ήταν λίγες. Παράλληλα, ο Ράγιος περιορίστηκε. Ο Μανθάτης ήταν δραστήριος από αριστερά και αναστάτωσε πολλές φορές την άμυνα των φιλοξενούμενων ενώ ο Καλτσάς μπορούσε να χριστεί και σκόρερ. Σίγουρα, η απουσία του Τορνίκε επηρέασε. Ο Γεωργιανός είναι ποδοσφαιριστής που ξέρει πολλά καντάρια μπάλα και θα μπορούσε μία κίνηση του να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ιδιαίτερη μνεία αξίζει να γίνει και στον Μπράνκο Βργκοτς. Ο Κροάτης αμυντικός «έσβησε» στην κυριολεξία τον Νταρμπσαϊαρ, ήταν ανίκητος στις μονομαχίες κάτι που περιόρισε τον Άγγλο επιθετικό.

Ο κόσμος από το γήπεδο έφυγε με θετική νότα, μιας και μπορεί να μην πανηγύρισε το τρίποντο, όμως η ομάδα έδειξε αρετές και ας μην σκόραρε. Πλέον η ομάδα έβγαλε ένα εξαιρετικά δύσκολο πρόγραμμα και εκείνο που απομένει είναι να τρέξει ένα νικηφόρο σερί και σε παιχνίδια που στη θεωρία είναι πιο εύκολα.

balla.com.cy