ΟΕΛΜΕΚ και Σύνδεσμος Γονέων καταδικάζουν περιστατικό βίας σε βάρος Β. Διευθύντριας στην Πάφο

Περιστατικό τραυματισμού καθηγήτριας Γυμνασίου στην Πάφο από εξωσχολικούς, διερευνά και καταδικάζουν η ΟΕΛΜΕΚ και ο Σύνδεσμος Γονέων του Γυμνασίου.

Όπως καταγγέλλει η Οργάνωση των εκπαιδευτικών, εξωσχολικοί εισήλθαν την περασμένη Πέμπτη σε σχολείο στην Πάφο και αφού προσπάθησαν να παρενοχλήσουν μαθητές στη συνέχεια επιτέθηκαν και στην καθηγήτρια που είναι Βοηθός Διευθύντρια του Γυμνασίου.

Συγκεκριμένα, οι εξωσχολικοί εισήλθαν παράνομα εντός του σχολικού χώρου και επιχείρησαν να παρενοχλήσουν μαθητές. Η εν λόγω Βοηθός Διευθύντρια, προστίθεται στην ανακοίνωση, τους κάλεσε να αποχωρήσουν από το σχολείο και αυτοί “κατά τρόπο ύπουλο την κτύπησαν πισώπλατα, με αποτέλεσμα να πέσει στο έδαφος, σφαδάζοντας από τους πόνους”.

Όπως αναφέρει η ΟΕΛΜΕΚ στην ανακοίνωσή της, το νέο αυτό σοβαρό κρούσμα βίας από εξωσχολικούς, που στο συγκεκριμένο σχολείο είναι συχνό φαινόμενο, αποδεικνύει τους καθημερινούς σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν καθηγητές και μαθητές εντός των σχολικών χώρων .

Επιπρόσθετα η ΟΕΛΜΕΚ καλεί το ΥΠΠΑΝ “να αναλάβει τις ευθύνες του” και να προχωρήσει άμεσα στη λήψη αναγκαίων μέτρων έτσι ώστε να μην παρουσιαστούν ξανά κρούσματα βίας εντός των σχολικών μονάδων, τα οποία απειλούν τη σωματική ακεραιότητα καθηγητών και μαθητών”.

O πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων του Γυμνασίου Αποστόλου Παύλου Άγγελος Χριστοδούλου ανέφερε σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους ότι ως Σύνδεσμος Γονέων καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές και τέτοιες πράξεις που έχουν γίνει στο σχολείο τους σε βάρος καθηγήτριας του σχολείου.

Κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας, τη Σχολική Εφορεία και την Αστυνομία όπως λάβουν άμεσα μέτρα. Αναφέρθηκε σε αναγκαιότητα τοποθέτησης φρουρών ασφαλείας στα Γυμνάσια διότι “η νεανική παραβατικότητα αρχίζει από το Γυμνάσιο και όχι από το Λύκειο”.

Πρόσθεσε πως οι καθηγητές δεν έχουν τα όπλα για να προστατεύσουν τους ίδιους τους εαυτούς πόσο μάλλον τα ίδια τα παιδιά τους που βρίσκονται στο σχολείο.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)