Πεντάωρο τετ-α-τετ Πούτιν – Ερντογάν για Συρία

Η κατάσταση στη βόρεια Συρία, η αποχώρηση των Κούρδων μαχητών από την περιοχή και η δημιουργία «ζώνης ασφαλείας», βρίσκεται στο μενού της κρίσιμης συνάντησης μεταξύ Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που συνεχίζεται για πέντε και πλέον ώρες.

Το «τετ α τετ» πραγματοποιείται στο Σότσι της Ρωσίας, εν μέσω των καταιγιστικών εξελίξεων στη χώρα της Μέσης Ανατολής και λίγες ώρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία για την κατάπαυση του πυρός.

«Η κατάσταση στην περιοχή είναι πολύ δύσκολη. Όλοι το βλέπουμε και όλοι το κατανοούμε» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος Πούτιν, κατά την έναρξη των διμερών επαφών.

Ο πρόεδρος Ερντογάν, από την πλευρά του, επιμένει στη δημιουργία ζώνης ασφαλείας, μήκους 32 χιλιομέτρων, στα βόρεια σύνορα της Συρίας, ενώ προειδοποιεί ότι εφόσον μέχρι το βράδυ της Τρίτης, δεν έχουν αποχωρήσει οι Κούρδοι, τότε η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» θα ξεκινήσει εκ νέου.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η συζήτηση μεταξύ των δύο ανδρών αναμένεται να είναι διεξοδική, δύσκολη και μακρά, καθώς πρέπει να συζητηθούν «πολλά θέματα», με επίκεντρο την κατάσταση στη Συρία.

Πηγή: philenews / sputniknews.gr