Στο Αλ Αιν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα οι Κύπριοι σκοπευτέςς Α. Μακρής και Α. Ελευθερίου

Το σκοπευτήριο του Αλ Αιν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, φιλοξενεί τους φετινούς Τελικούς του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής στα αγωνίσματα σκητ και τραπ.

Σύμφωνα με την ΣΚΟΚ, στην κορυφαία διοργάνωση της Διεθνούς Ομοσπονδίας Σκοποβολής συμμετέχουν οι 12 κορυφαίοι σκοπευτές και σκοπεύτριες σε κάθε αγώνισμα, και με αυτή πέφτει η «αυλαία» των παγκοσμίων διοργανώσεων της ISSF.

Από κυπριακής πλευράς, έχουν προκριθεί στους αγώνες, οι πρωταθλητές Ανδρέας Μακρής στο τραπ και Άντρη Ελευθερίου στο σκητ γυναικών.

Ο Ανδρέας Μακρής «τσέκαρε» τη συμμετοχή του στην κορυφαία αυτή διοργάνωση, με την εξασφάλιση του χρυσού μεταλλίου στους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου Σκοποβολής στην Κορέα και η Άντρη Ελευθερίου με το χάλκινο μετάλλιο στους αντίστοιχους αγώνες του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Αλ Αιν. Και οι δυο Κύπριοι πρωταθλητές, μαζί με το μετάλλιο τους, εξασφάλισαν και την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκυο.

Οι αγώνες αρχίζουν αύριο, με τους πρώτους 75 δίσκους σε κάθε αγώνισμα και θα ολοκληρωθούν μεθαύριο με τους υπόλοιπους 50 δίσκους του προκριματικού και τη διεξαγωγή των τελικών.

Την Κυριακή θα διεξαχθούν οι αγώνες των ζευγαριών (Trap και Skeet Mixed Team), στους οποίους η Κύπρος δεν συμμετέχει.

Πέρα από τους δυο πρωταθλητές, που τους συνοδεύουν οι προπονητές τους Λεόντιος Λεοντίου (τραπ) και Μιχάλης Κατζιανής (σκητ), στο Αλ Αιν βρίσκονται και δυο αξιωματούχοι της κυπριακής σκοποβολής, ο τεχνικός σύμβουλος της ΣΚΟΚ Πέτρος Κυρίτσης, που είναι ο Τεχνικός Επιθεωρητής των αγώνων, και ο πρόεδρος της ΣΚΟΛΕΥ Λουκάς Ψημολοφίτης, που ορίστηκε μέλος της Αγωνόδικης Επιτροπής, δυο θέσεις – κλειδιά στην κορυφαία διοργάνωση της ISSF, που περιποιούν τιμή τόσο για τους ίδιους τους, όσο και για την κυπριακή σκοποβολή και τον κυπριακό αθλητισμό, γενικότερα.

Πηγή: ΚΥΠΕ