Την πρωτοβουλία του για δημιουργία Παράλληλης Βουλής ανέλυσε σε ομολόγους του ο Πρόεδρος της Βουλής

Στην πρωτοβουλία του για τη δημιουργία στην Κύπρο του θεσμού της Παράλληλης Βουλής αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης, στη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με άλλους ομολόγους του, που διεξήχθη με θέμα τη χρηστή διακυβέρνηση στο πλαίσιο της 141ης Συνέλευσης της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης, που πραγματοποιείται στο Βελιγράδι από 13 ως 17 Οκτωβρίου.

Η Παράλληλη Βουλή στοχεύει, όπως είπε, στην αντιμετώπιση των όποιων δημοκρατικών ελλειμμάτων, ενισχύοντας και διευρύνοντας το κοινοβουλευτικό έργο, αλλά ταυτόχρονα καθιστώντας τη Βουλή ένα οικείο και προσιτό θεσμό για τους πολίτες.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Βουλής, εξηγώντας τον σκοπό της δημιουργίας Παράλληλης Βουλής, ο κ. Συλλούρης τόνισε τη σημασία ανάπτυξης μιας σχέσης αλληλεπίδρασης, προκειμένου να ενισχυθεί η ιδιότητα του πολίτη, η συμμετοχική δημοκρατία, ο πλουραλισμός και η διαφάνεια. Παράλληλα, πρόσθεσε, το νέο αυτό πλαίσιο θα δώσει τη δυνατότητα στους βουλευτές, ως εκφραστές της λαϊκής κυριαρχίας, οι οποίοι ασκούν τη νομοθετική εξουσία και τον κοινοβουλευτικό έλεγχο, να αφουγκράζονται τις ανησυχίες συγκεκριμένων κοινωνικών ομάδων και να συμβάλλουν στη επίλυση διαφόρων προβλημάτων που τους απασχολούν, μέσω ενός καθιερωμένου διαλόγου και επικοινωνίας με τους πολίτες.

Η Παράλληλη Βουλή, επεσήμανε ο κ. Συλλούρης, θα λειτουργήσει ως κινητήρια δύναμη προς όφελος της κοινωνίας, φιλοδοξώντας να διεγείρει το ενδιαφέρον της για τις παγκόσμιες εξελίξεις και προκλήσεις και ταυτόχρονα να ενεργοποιήσει τους πολίτες για να συμμετάσχουν σε όσα συμβαίνουν και τους αφορούν.

(ΚΥΠΕ/ΚΔ/ΓΒΑ)