Υπό κράτηση 50χρονος για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη εικονικού γάμου και άλλα αδικήματα

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε σήμερα διάταγμα κράτησης οκτώ ημερών εναντίον 50χρονου για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη εικονικού γάμου, εμπορίας ενήλικων προσώπων, απαγωγής και σεξουαλική εκμετάλλευση ενήλικων προσώπων.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία από 20χρονη, άγνωστα πρόσωπα προσέγγισαν την ίδια και μία 23χρονη και τις έπεισαν να έρθουν στην Κύπρο από χώρα του εξωτερικού, με σκοπό την τέλεση εικονικού γάμου με αλλοδαπούς, για το χρηματικό ποσό των 2,500 ευρώ.

Στις αρχές Αυγούστου οι δύο κοπέλες ήρθαν στην Κύπρο και τις  παρέλαβε ο 50χρονος, ενώ μετά από μια βδομάδα ζήτησαν να φύγουν, από την οικία στην οποία βρίσκονταν.

Ωστόσο ο 50χρονος φέρεται να αρνήθηκε να τις αφήσει και κράτησε τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο ύποπτος μετέφερε τις δύο κοπέλες σε άλλο χώρο, όπου εκεί φέρεται να υποχρέωνε την 23χρονη να έρχεται σε συνουσία με άλλα πρόσωπα έναντι αμοιβής.

Επίσης τον Σεπτέμβριο ο 50χρονος φέρεται να υποχρέωσε τις δύο κοπέλες με βία και απειλές, να τελέσουν εικονικούς γάμους και πήρε την αμοιβή ο ίδιος.

Χθες βράδυ ο 50χρονος συνελήφθη με δικαστικό ένταλμα και σήμερα οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ ημέρες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Λάρνακας.

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)