Πολύ επιτυχημένη η 1η Έκθεση Καριέρας για Πρόσφυγες

ΤΟΥ ΜΑΡΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας η 1η Έκθεση Καριέρας [email protected] για άτομα με προσφυγικό υπόβαθρο που οργάνωσε το Κυπριακό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες (Cyprus Refugee Council) και η πλατφόρμα HelpRefugeesWork. Ήταν υπό την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) στην Κύπρο και του Δήμου Λευκωσίας. Την εκδήλωση στήριξαν το ΚΕΒΕ, o ΟΕΒ, ο ONEK,  το CSR Cyprus, ο Κυπριακός Σύνδεσμος Διεύθυνσης Ανθρώπινου Δυναμικού, το CASA College, το AIPFE Κύπρου και το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας. Η πρωτοβουλία χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου Μετανάστευσης και Ένταξης.

Όπως ανέφερε στην «24» η Anna Grace Messa Σύμβουλος Κοινωνικής Ενσωμάτωσης του Κυπριακού Συμβουλίου για τους πρόσφυγες, συμμετείχαν 26 επιχειρήσεις και οργανισμοί από όλη την Κύπρο, προσφέροντας στους επισκέπτες ευκαιρίες εργοδότησης και εκπαίδευσης σε διάφορους τομείς της κυπριακής αγοράς όπως τις οικοδομές, την εστίαση, τον τουρισμό κλπ, ενώ περισσότεροι από 700 αναγνωρισμένοι πρόσφυγες και αιτητές ασύλου από όλη την Κύπρο επισκέφθηκαν την Έκθεση. Έγιναν επιπλέον περισσότερες από 800 διαδικτυακές εγγραφές τον τελευταίο μήνα από όλη την Κύπρο. «Αυτή η μεγάλη ανταπόκριση», σχολίασε η Anna Grace Messa «δείχνει πόσο πολύ αυτοί οι άνθρωποι θέλουν να βρουν δουλειά, να σταθούν στα πόδια τους και να είναι αυτόνομοι χωρίς να εξαρτώνται από τα κρατικά επιδόματα». Πρόσθεσε ότι οι οργανωτές αλλά και η UNHCR και ο Δήμος Λευκωσίας μαζί με τους υποστηρικτές της εκδήλωσης είναι πολύ ευχαριστημένοι για τη συμμετοχή προσφύγων και εργοδοτών στην Έκθεση που είχε στόχο τη διασύνδεση και τη διευκόλυνση της πρόσβασης των αναγνωρισμένων προσφύγων και αιτητών ασύλου με εργοδότες και παρόχους κατάρτισης. Πρόσθεσε ότι η Έκθεση «αποτελεί την πρώτη εκδήλωση του είδους της στην Κύπρο και συμβάλλει πολύ στη γεφύρωση των αυξημένων αναγκών σε εργατικό δυναμικό με τις δεξιότητες των προσφύγων, στέλνοντας μηνύματα υπέρ της κοινωνικής συνοχής και της παροχής ευκαιριών σε άτομα που προσπαθούν να ξαναχτίσουν τις ζωές τους».

Στιγμιότυπα από την κοσμοσυρροή προσφύγων την περασμένη Τετάρτη στο Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας για την Έκθεση Καριέρας.

Φώτο: Από αριστερά Μάριος Αργυρού λειτουργός του Πολυδύναμου Δημοτικού Κέντρου Λευκωσίας, Ρούλα Γεωργοπούλου Υπεύθυνη του Πολυδύναμου, Katjia Saha Αντιπρόσωπος στην Κύπρο της UNHCR και Αιμιλία Στροβολίδου λειτουργός της UNHCR. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και η Μπέττυ Κουσουλίδου Πρόεδρος της Επιτροπής Πρόνοιας του Δήμου Λευκωσίας και η Κάτια Αγρότου Δημοτική Σύμβουλος.