Θεοδώρα Καρβελά: Η «φόνισσα» παπαδιά – Σκηνοθέτησε τη δολοφονία του ιερέα συζύγου της μαζί με τον εραστή της (Εικόνες)

Θα μπορούσε να είναι το σενάριο μιας ταινίας. Ένα ερωτικό τρίγωνο αποτελούμενο από ένα ιερέα, τη γυναίκα του και τον εραστή της…

Κι όμως είναι μια αληθινή ιστορία. Ένα έγκλημα το οποίο διαπράχθηκε πριν από λίγα χρόνια στην Ελλάδα και έφερε τα πάνω – κάτω.

Ζεύγος Θανάση Αυγερόπουλου & Θεοδώρας Καρβελά
Ο παπα-Θανάσης και η γυναίκα του ήταν πολλά χρόνια μαζί. Εκείνη ήταν μόλις 14 χρονών, μια κούκλα, όπως έλεγαν, όταν τον γνώρισε. Εκείνος γοητευτικός άντρας, δεν είχε γίνει ακόμα ιερέας, δούλευε σε φανοποιείο και αποφάσισαν να παντρευτούν.


Το ζευγάρι την ημέρα του γάμου του

Απέκτησαν 3 παιδιά και λίγα χρόνια αργότερα ο Αυγερόπουλος αποφάσισε να επιστρέψει στο χωριό του στην Ηλεία και να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού. Στη συνέχεια άνοιξαν και μια ταβέρνα, με μερικά ενοικιαζόμενα δωμάτια.


Φωτογραφία του ζευγαριού, πριν γίνει ιερέας ο Θανάσης Αυγερόπουλος

Η σύζυγος του, μαθημένη σε διαφορετική ζωή, βρέθηκε ξαφνικά εγκλωβισμένη στην μικρή κοινωνία του χωριού, η οποία ένιωθε να την περιορίζει και να την πνίγει. Η νέα της ιδιότητα ως παπαδιά έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

Από σύζυγος παπαδιά και στη συνέχεια «γυναίκα-αράχνη»
Μετά την αλλαγή περιβάλλοντος άρχισαν και τα προβλήματα. Στο χωριό οι κάτοικοι μιλάνε για μια «γυναίκα-αράχνη», η οποία είχε διπλή ζωή και σαγήνευε τους άντρες. Ο τρόπος που ντυνόταν και ο τρόπος που συμπεριφερόταν δεν ταίριαζαν στην εικόνα της πρεσβυτέρας.


Η παπαδιά, Θεοδώρα Καρβελά

Όλοι έβλεπαν τα σημάδια, όμως κανένας δε μιλούσε από σεβασμό στον ιερέα. Ο ίδιος φαίνεται πως είχε αρχίσει να υποψιάζεται κάποια πράγματα. Είχε αρχίσει να υπάρχει ένταση μεταξύ τους, η οποία έφερνε συχνούς καυγάδες.

Η γνωριμία με τον εραστή της
Ο Νίκος Παναγόπουλος ήταν ένας πρώην φυλακισμένος για μικροϋποθέσεις ναρκωτικών, που δούλευε περιστασιακά στα χωράφια και τις οικοδομές. Γνωρίστηκε με την οικογένεια του παπά από ένα συγκρατούμενό του, ο οποίος γνώριζε τον παπά και τον επισκεπτόταν κατά διαστήματα στο πανδοχείο του στο χωριό.

Με την Καρβελά ερωτεύτηκαν και ζούσαν παράνομα τον έρωτά τους για 4 μήνες. Βρισκόντουσαν στα κρυφά και μετά πάλι επέστρεφαν στην καθημερινότητά τους. Εκείνη στον παπά και τους 3 γιους της, εκείνος στη γυναίκα του και το παιδί του.

«Μόνη λύση, να τον σκοτώσουμε» – «Αν μ’ αγαπάς πρέπει να με βοηθήσεις»
Στις σύντομες συνευρέσεις τους εκείνη του μίλαγε για την ατυχία της. Για το ότι θέλει να ζήσει τη ζωή της μαζί του, να απλευθερωθεί, για το ότι ο παπάς την κακομεταχειριζόταν. Μόνη λύση ήταν να τον βγάλουν από τη μέση.


Ο άτυχος ιερέας, Θανάσης Αυγερόπουλος

Εκείνος το σκεφτόταν. Δεν είχε τίποτα εναντίον του παπά, αλλά μ’ αυτή τη γυναίκα ήταν ερωτευμένος. Δεν ήθελε να τη χάσει.

Η ίδια τα είχε σχεδιάσει όλα με τέτοιο τρόπο, ώστε δε θα έπεφταν οι υποψίες ούτε πάνω στον εραστή της, πόσο μάλλον στην ίδια. Πίστευε πως είχε οργανώσει το τέλειο έγκλημα.

Το φονικό
Τη μοιραία εκείνη Δευτέρα, της 3ης Σεπτεμβρίου 2012 το ζευγάρι του παπά και της παπαδιάς ξεκίνησαν οδικώς ένα ταξίδι. Κάποια στιγμή, η 43χρονη παπαδιά επικαλούμενη τη φυσική της ανάγκη, σταμάτησε και στη συνέχεια απομακρύνθηκε από το σημείο, όπου βρισκόταν το όχημα.

Στο μεσοδιάστημα, ο εραστής της Νίκος Παναγόπουλος σκότωσε τον ιερέα με δωδεκάβολα φυσίγγια κυνηγετικής καραμπίνας, χτυπώντας τον στο στήθος, στην κοιλιά και στο κεφάλι και στη συνέχεια έφυγε με τη μηχανή του. Είχαν συνεννοηθεί με την παπαδιά πως θα το κάνουν να φανεί σα ληστεία. Γι΄ αυτό άλλωστε και η παπαδιά είχε προνοήσει και είχαν σταματήσει νωρίτερα σε ΑΤΜ προκειμένου να κάνουν ανάληψη χρημάτων. Μάλιστα τα είχε προγραμματίσει όλα και με πρόφαση το ότι φοβόταν να κρατάει τόσα χρήματα πάνω της, τα είχε δώσει στο σύζυγό της να τα κρατάει.


Το αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ιερέας με τη σύζυγό του

Η Καρβελά άκουσε τους πυροβολισμούς και, γυρνώντας, είδε τον 52χρονο σύζυγό της μέσα σε μια λίμνη αίματος. Τώρα ήρθε η ώρα να παίξει το δικό της ρόλο.

Η Αστυνομία στον τόπο του εγκλήματος
Οι αστυνομικοί βρήκαν την παπαδιά σε «κατάσταση σοκ». Η ίδια ανέφερε ότι το μόνο που είδε είναι δύο άντρες να απομακρύνονται από το σημείο με μία μηχανή μεγάλου κυβισμού. Δε θυμόταν τίποτα άλλο. Πιθανώς τους είχαν ακολουθήσει μετά τη στάση τους στο ΑΤΜ, προκειμένου να τους ληστέψουν..

Μόνο που τελικά το σχέδιο του τέλειου εγκλήματος από κάπου «έμπαζε»…

Η αποκάλυψη του εγκλήματος
Τα στοιχεία που είχε αφήσει πίσω του ο δράστης, σε συνδυασμό με τις αντιφάσεις στις οποίες έπεσε η παπαδιά κατά τη διάρκεια της κατάθεσής της στο Τμήμα Ασφάλειας του Πύργου έφεραν στο φως το στυγερό έγκλημα.

Η παπαδιά ομολόγησε τα ξημερώματα της Τρίτης. Ο δολοφόνος του άντρα της ήταν ο εραστής της. Τις λεπτομέρειες τις οργάνωσαν οι δυο τους, αλλά την ιδέα του εγκλήματος την είχε σχεδιάσει μόνη της.

Τι τους πρόδωσε
Τα στοιχεία, που άφησε πίσω ο δράστης άρχισαν να οδηγούν ερωτηματικά. Στο σημείο που έγινε το φονικό δεν υπήρχαν ίχνη από ρόδες μηχανής, ενώ η παπαδιά υποστήριζε ότι είδε τους δυο δράστες να διαφεύγουν με μηχανές.

Επιπλέον, οι δράστες (ο Νίκος Παναγόπουλος δηλαδή) ξέχασε να πάρει το φάκελο με τα χρήματα από τον ιερέα. Συνεπώς το κίνητρο της ληστείας καταρρίφθηκε.


Ο εραστής της συζύγου, Νίκος Παναγόπουλος

Επιπλέον, οι γιατροί στο νοσοκομείο κατάλαβαν αμέσως ότι η παπαδιά δεν είχε κανένα σύμπτωμα, που να δείχνει ότι υπέστη λιποθυμικό σοκ, ενώ, ερωτηματικά προκάλεσε και το γεγονός ότι αντικρύζοντας τον άντρα της νεκρό, ενστικτωδώς δεν τον αγκάλιασε, αντίθετα, ούτε που γύριζε να τον κοιτάξει.

Εναντίον της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία από πρόθεση και άμεση συνέργεια, ενώ για τον Νίκο Παναγόπουλο ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Στην απολογία της έριξε όλες τις ευθύνες πάνω στον Νίκο Παναγόπουλο. Ισχυρίστηκε ότι εκείνος ζήλευε τον παπά και ήθελε να τον σκοτώσει, ενώ την απειλούσε ότι, αν δεν τον ξεφορτωθούν, θα έκανε κακό στα παιδιά της.

Η δίκη και η καταδικαστική απόφαση
Στη δίκη εναντίον της στράφηκαν ακόμα και τα παιδιά της. Ο ένας εξ αυτών κατέθεσε μάλιστα εις βάρος της, αφού όπως είπε, δεν έπρεπε να οδηγήσει τον πατέρα του σε εκείνο το σημείο όπου δολοφονήθηκε.

Ο Νίκος Παναγόπουλος κατά τη διάρκεια της απολογίας του, άλλαξε την προανακριτική του κατάθεση και πήρε πάνω του όλη την ευθύνη για τη δολοφονία, ισχυριζόμενος ότι η Καρβελά δεν έφταιγε σε τίποτα και δεν τον έβαλε εκείνος να σκοτώσει τον ιερέα. Ο ίδιος το έκανε λειτουργώντας εν βρασμό, από το πάθος του για την παπαδιά.


Η παπαδιά την ώρα, που οδηγείται στον ανακριτή – Αίσθηση είχε προκαλέσει η «προκλητική» κόκκινη τιράντα από το σουτιέν της

Η απόφαση του δικαστηρίου το 2013 ήταν καταπέλτης. Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Αιγίου δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στη Θεοδώρα Καρβελά και την καταδίκασε σε ισόβια, ενώ τον 41χρονο Νίκο Παναγόπουλο τον καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη και φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Η παπαδιά στο άκουσμα της απόφασης ξέσπασε: «Είμαι αθώα! Δεν έβαλα ποτέ κανέναν να σκοτώσει τον άνδρα μου». Τα παιδιά της έμειναν ανέκφραστα.

Η ζωή σήμερα
Η Θεοδώρα Καρβελά βρίσκεται ακόμα στις φυλακές Κορυδαλλού. Όπως η ίδια ισχυρίζεται, αυτό που την πληγώνει περισσότερο είναι ότι δεν της μιλάνε για τα παιδιά της, ενώ ακόμα και τώρα δηλώνει πως αγαπούσε τον άντρα της και μισεί το δολοφόνο του.

– – – – – – – – – – – – – – – – 

Με πληροφορίες από: protothema.gr, iefimerida.gr, newsbomb.gr, entertv.gr, dimokratianews.gr