Αρχηγός Αστυνομίας για το περιστατικό σε Μονή της Ερήμης: «Δε χαριζόμαστε σε κανέναν»

«Δεν χαριζόμαστε σε κανέναν διότι πρώτιστο μέλημα μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας», δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Αρχηγός Αστυνομίας Κύπρος Μιχαηλίδης, κληθείς να σχολιάσει το χθεσινό περιστατικό στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Σπηλαίων της κοινότητας Ερήμη.

Η Αστυνομία μετέβη χθες στη Μονή για να διερευνήσει καταγγελία για παρουσία πιστών στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία για τη γιορτή του Αγίου κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων, ενώ, όπως είχε μεταδώσει ο ανταποκριτής του πρακτορείου στη Λεμεσό, απειλήθηκαν επεισόδια όταν έφτασαν στην περιοχή κάτοικοι της περιοχής διαμαρτυρόμενοι για την παρουσία της Αστυνομίας.

Ο κ. Μιχαηλίδης χαρακτήρισε την υπόθεση ως σοβαρή γι’ αυτό και δεν εκδόθηκαν, όπως είπε, εξώδικα πρόστιμα εναντίον των παρανομούντων αλλά θα οδηγηθούν ενώπιον δικαστηρίου. «Δεν χαριζόμαστε σε κανένα διότι πρώτιστο μέλημα μας είναι η διασφάλιση της δημόσιας υγείας», είπε, σημειώνοντας ότι κανένας δεν εξαιρείται του νόμου είτε είναι ιεράς, κοινοτάρχης, δήμαρχος ή οποιοσδήποτε άλλος.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, από την μέχρι στιγμής διερεύνηση της υπόθεσης έχουν κληθεί για ανάκριση 14 πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και ο ιερέας της Μονής, ενώ για την υπόθεση θα σχηματισθεί φάκελος ο οποίος θα διαβιβαστεί στον Γενικό Εισαγγελέα για λήψη απόφασης.

Με τους ίδιους ρυθμούς συνεχίζεται η επιτήρηση των μέτρων από Αστυνομία

Η Αστυνομία συνεχίζει με τους ίδιους ρυθμούς να επιτηρεί την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων και αυτό είναι κάτι που δεν αλλάζει, ανεξαρτήτως των όποιων αποτελεσμάτων ανακοινώνονται από την επιδημιολογική ομάδα από τις εργαστηριακές διαγνώσεις για τον κορωνοϊό, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κύπρος Μιχαηλίδης. «Ανεξάρτητα αν πηγαίνουμε καλά, εμείς συνεχίζουμε να εφαρμόζουμε τα μέτρα, από τη στιγμή που αυτά εξακολουθούν να βρίσκονται σε ισχύ», είπε.

Τα μηνύματα που εκπέμπονται από τις εργαστηριακές εξετάσεις, είπε, «είναι καλοδεχόμουνα και όλοι χαιρόμαστε» γιατί η κατάσταση βαίνει καλώς και προς αποκατάσταση των όσων είχαμε πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας. Μπορεί να υπάρχει μια αισιοδοξία αλλά τα μέτρα παραμένουν σε ισχύ και όλοι οφείλουν να συμμορφώνονται με αυτά, είπε.

Σε καμία περίπτωση, κατέληξε, δεν πρέπει οι πολίτες να θεωρήσουν ότι από τη στιγμή που υπάρχουν αυτά τα αισιόδοξα μηνύματα μπορούν και να παρανομούν και να μην συμμορφώνονται με τα μέτρα.

Πηγή: ΚΥΠΕ