«Έφεραν τον νεκρό πατέρα μου μέσα σε σακούλα-Δύο μέτρα και δύο σταθμά»

Το προσωπικό του δράμα μετέφερε μιλώντας στην εκπομπή του ΣΙΓΜΑ «Μεσημέρι και Κάτι», τηλεθεατής ο οποίος  έχασε πρόσφατα τον πατέρα του.

 

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας του ενώ νοσηλευόταν προχώρησε σε έλεγχο για κορωνοιό και στους δύο ελέγχους ήταν αρνητικός. «Ενώ μας είπαν ότι ήταν καλά μετά από μια ώρα μας ειδοποίησαν ότι  απεβίωσε», είπε.

Πρόσθεσε πως, «την ημέρα της κηδείας, το γραφείο τελετών μας ενημέρωσε ότι θα έφερναν τον πατέρα μας σε σακούλα, βάσει των οδηγιών που είχαν από το Υπουργείο Υγείας. Συμβιβαστήκαμε. Ούτε αναγνώριση έγινε ούτε μπορούσαμε να δούμε αν είναι ο πατέρας μας».

Τις επόμενες ημέρες συμπτωματικά φίλος του τηλεθεατή έχασε την αδελφή του η οποία επίσης ήταν αρνητική στο κορωνοιό, ωστόσο η κηδεία έγινε κανονικά και με αναγνώριση.

Διαβάστε:Δρ.Καραγιάννης: Μ.Εβδομάδα ίσως πάμε για επιπέδωση καμπύλης – Επέκταση μέτρων

«Διερωτώμαι αν υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά σ΄αυτό τον τόπο. Θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Είναι ψυχοφθόρο για κάποιον που θρηνεί τον δικό του άνθρωπο να έρχεται σε σακούλα. Δεν γίνεται άλλοι να θάβονται κανονικά και άλλοι όχι», είπε με παράπονο.

Ο ΟΚΥΠΥ
Μιλώντας για το περιστατικό ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥΠΥ, Χαράλαμπος Χαριλάου σχολίασε πως αυτό το διάστημα όλοι οι νεκροί θεωρούνται δυνητικά μολυσμένοι.

Διαβάστε: Ιατρικές Υπηρεσίες:Οδηγίες για διαχείριση νεκρών κατά την διάρκεια πανδημίας

«Όλοι ακολουθούν τις οδηγίες οι οποίες έχουν σταλεί στα  δημόσια νοσηλευτήρια. Αντιλαμβάνομαι την πικρία τους και είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο λόγω του κορωνοιού», είπε τέλος.

Θα ακολυθήσει βίντεο

sigmalive