Ο τουρισμός στο επίκεντρο σημερινής συνεδρίας της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής

Συνέρχεται, στις 15.00, μέσω τηλεδιάσκεψης η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, η οποία θα συζητήσει, μεταξύ άλλων, το θέμα του τουρισμού.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ, η Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής θα συζητήσει δύο νομοσχέδια. Το ένα είναι για αναστολή του ετήσιου τέλους των €350, για να δικαιούνται οι εταιρείες αντί μέχρι τέλος Ιουνίου να το πληρώσουν μέχρι τέλος Δεκεμβρίου.

Επίσης, θα συζητήσει το νομοσχέδιο για τα μέτρα στήριξης για τον τουρισμό, που αφορά ουσιαστικά και το νομοσχέδιο με το οποίο δίνεται στις τουριστικές επιχειρήσεις η δυνατότητα να αποζημιώνουν τους πελάτες τους με την έκδοση voucher.

Η Επιτροπή Εμπορίου θα ενημερωθεί, παράλληλα, από τον Υφυπουργό Τουρισμού για τις προσπάθειες γίνονται ευρύτερα για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Η Επιτροπή, επίσης, αναμένεται να εγκρίνει και ένα ενημερωτικό κείμενο/έντυπο, το οποίο ετοίμασε το Υφυπουργείο Τουρισμού για τα αυτοεξυπηρετούμενα καταλύματα, τα Airbnb.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εκτός από τα μέλη της Επιτροπής, για το πρώτο θέμα θα συμμετάσχει στη συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης, εκπρόσωπος του Εφόρου Εταιρειών, ενώ στο θέμα για τον τουρισμό θα είναι συμμετάσχουν ο Υφυπουργός Τουρισμού, εκπρόσωποι των Υπουργείων Οικονομικών και Εμπορίου και άλλοι.

Πηγή: ΚΥΠΕ