Οδηγοί Προσοχή: Έργα σε δρόμους της πρωτεύουσας

Ανακοίνωση εξέδωσε η Αστυνομία Κύπρου, σύμφωνα την οποία ενημερώνει το κοινό για έργα που εκτελούνται στους δρόμους της Λευκωσίας.

Ακολουθεί η σχετική ανακοίνωση:

”Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι από τις 23/9/2019 ξεκίνησαν οι εργασίες αντικατάστασης πεπαλαιωμένου εξοπλισμού σηματοδότησης από ιδιωτική εταιρεία σε 69 φωτοελεγχόμενες συμβολές στην ευρύτερη περιοχή Λευκωσίας με νέου τύπου χαμηλής κατανάλωσης (Extra Low Voltage-ELV) με λαμπτήρες LED, σύστημα καταμέτρησης εναπομείναντα χρόνου (pedestrian countdown) και σύστημα ζήτησης τύπου αφής για πεζούς.

Οι εργασίες πολιτικής μηχανικής και αντικατάστασης του εξοπλισμού σε κάθε φωτοελεγχόμενη συμβολή θα ολοκληρώνονται εντός μιας ημέρας. Κατά τη διάρκεια των εργασιών η κυκλοφορία στις συμβολές θα ελέγχεται από σύστημα προσωρινών φώτων τροχαίας ή θα γίνεται διαχείριση της κυκλοφορίας με τη βοήθεια της Αστυνομίας.

Την εβδομάδα 21/4/2020 – 24/4/2020 θα διεξάγονται εργασίες στις πιο κάτω συμβολές (οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός μιας ημέρας από τις πιο πάνω ημερομηνίες αναλόγως των καιρικών συνθηκών):

Λεωφ. Λεμεσού/Αθαλάσσας (Δήμος Στροβόλου)
Λεωφ. Γρίβα Διγενή/Θεμ. Δέρβη (Δήμος Λευκωσίας)

Συνιστούμε σε όλους όσοι θα χρησιμοποιήσουν τους δρόμους, να είναι πάντοτε προσεκτικοί και να τηρούν πιστά τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Υπενθυμίζουμε, ότι στο πλαίσιο των μέτρων για αναχαίτιση της εξάπλωσης του κορονοϊού περιορίζουμε τις μετακινήσεις μας στις άκρως απαραίτητες.

Μένουμε σπίτι για το καλό όλων μας.”