Πάφος: Υπό κράτηση 21χρονος για υπόθεση λαθροθηρίας

Στη σύλληψη 21χρονου από χωριό της Επαρχίας Πάφου προχώρησε η Αστυνομία Πάφου, σε σχέση με υπόθεση μεταφοράς συναρμολογημένου κυνηγετικού όπλου, κατά την κλειστή περίοδο κυνηγίου και παράνομη κατοχή και μεταφορά εκρηκτικών υλών (φυσίγγια).

Σύμφωνα με την Αστυνομία, στις 16 Απριλίου γύρω στις 18:30 μέλη της Υπηρεσίας Θήρας που βρίσκονταν σε περιπολία σε περιοχή κοντά τον κύριο δρόμο Κονιών – Άρμου άκουσαν έναν πυροβολισμό που προερχόταν από ύψωμα.

Κατευθύνθηκαν προς το μέρος και αντιλήφθηκαν ένα πρόσωπο ηλικίας 21 ετών που κρατούσε κυνηγετικό όπλο. Ο 21χρονος τράπηκε σε φυγή. Η περίπολος της Υπηρεσίας θήρας καταδίωξε τον νεαρό, αλλά δεν κατάφερε να τον ανακόψει.

Ακολούθως τα μέλη της Υπηρεσίας Θήρας μετέβησαν στο σπίτι του για να τον εντοπίσουν. Αυτός απουσίαζε και έγινε έρευνα στην παρουσία του πατέρα του. Εντοπίστηκαν τέσσερα δίκαννα κυνηγετικά πυροβόλα όπλα, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο τύπου Φλομπέρ και ένα αεροβόλο, συνολικά έξι στον αριθμό.

Όπως διαπιστώθηκε ο 21χρονος είναι εγγεγραμμένος ιδιοκτήτης τριών δόκων, εκ των οποίων το ένα απουσίαζε που πιθανόν χρησιμοποίησε στην περιοχή όπου εθεάθη.

Εναντίον του 21χρονου εκδόθηκε δικαστικό ένταλμα σύλληψης του και καταζητείτο από την Αστυνομία. Χτες η Αστυνομία Πάφου τον εντόπισε λίγο πριν τις 20:00 στην οικία του. Συνελήφθη και τέθηκε υπό κράτηση. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.

Πηγή: ΚΥΠΕ