Πρωτοφανές ξεπούλημα των Δημοσίων Υπαλλήλων από τον Γλαύκο Χατζηπέτρου ( Έγγραφο & Βίντεο)

Της Αλεξίας Καφετζή

Ήττα των δημοσίων Υπαλλήλων στο Ανώτατο  –  Τεράστιες ευθύνες του Γ.Γ. της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Γλαύκου Χατζηπέτρου για από καιρό διαπραχθείσα νόθευση και παρέμβαση στην εξέλιξη της εκδίκασής τους.

Στις 5.2.2017 οι 24h δημοσίευσαν ένα τεράστιο και πρωτόγνωρο σκάνδαλο ολκής που αφορούσε τον Γ.Γ. της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Γλαύκο Χατζηπέτρου, ως προς την παρέμβαση σε πρόσωπα που είχαν προσφυγές  με συγκεκριμένο δικηγόρο, 20 μέρες πριν δικαστούν αυτές, με τίτλο «Πρωτοφανές ξεπούλημα των Δημοσίων Υπαλλήλων από τον Γλαύκο Χατζηπέτρου (Έγγραφο)», με καταγγελίες του συγκεκριμένου δικηγόρου προς τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, οι οποίες ουδέποτε εξετάσθηκαν.

Το θέμα πλέον είναι επικαιροποιημένο μετά και τη σημερινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, που δικαίωσε τη Δημοκρατία, με απόφαση που εκδόθηκε μετά από υπέρμετρη καθυστέρηση και οι 24h προβαίνουν σε αναδημοσίευση του άρθρου αυτού, συνοδευόμενο από αποκαλυπτικό video δελτίου ειδήσεων του Sigma, στο οποίο, ανάμεσα σ’ άλλα, γίνεται αναφορά σε επιστολή του κου Χατζηπέτρου, για ωμή παρέμβαση στη διαδικασία!

Τα συμπεράσματα δικά σας….

Δυστυχώς η εποχή της οικονομικής κρίσης ωχριά μπροστά στη συνδικαλιστική κρίση και σήψη, με αδιάψευστο μάρτυρα το προφανέστατο και ασταμάτητο ξεπούλημα των δημοσίων υπαλλήλων από τον κ. Γλαύκο Χατζηπέτρου, Γενικό Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., ο οποίος έχει, προ πολλού ομολογουμένως, χάσει κάθε μέτρο και όριο συνδικαλιστικής αποστολής, αφού, όπως φαίνεται καταχράται την εξουσία του και προωθεί πελατεία στο γραφείο του γιού του.

Ήδη καταγγέλθηκε από το Δικηγόρο Στεφανίδη Δημοσθένη στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο, τόσο ο υιός Χατζηπέτρου (…από το Σεπτέμβριο του 2015) όσο και ο ίδιος ο κ. Χατζηπέτρου (…από τον Απρίλιο του 2016) για τα όσα επιλήψιμα συμβαίνουν, χωρίς όμως, μέχρι σήμερα να γίνει οτιδήποτε, αφού το μόνο που εξακολουθεί να συμβαίνει είναι, ο γιος Χατζηπέτρου, να χειρίζεται σωρεία υποθέσεων που του διοχετεύει ο πατέρας του, με τεράστιο προφανώς οικονομικό όφελος.

Κύριοι των Επιτροπών της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. αφού σίγουρα τα γνωρίζετε αυτά γιατί σιωπάτε; Γιατί αλήθεια δεν στέλνετε σπίτι του τον κ. Χατζηπέτρου;

Κύριε Γενικέ Εισαγγελέα οφείλετε να τιμήστε το θεσμικό ρόλο και το αξίωμά σας και να βγάλετε άμεσα στη φως της δικαιοσύνης όλες τις πτυχές αυτού του φαινομένου που προσβάλλει βάναυσα τα όρια της ηθικής και ανοχής του κόσμου.

Ο Γλαύκος Χατζηπέτρου, Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.Σ.Υ.ΔΥ γίνεται στόχος αρκετών καταγγελιών.

Ο κ. Χατζηπέτρου, ο οποίος κάτω από το τραπέζι, με τους μηχανισμούς της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ, μεθοδεύει και πραγματοποιεί εδώ και καιρό σύμφωνα με καταγγελίες, την ανάληψη και καταχώρηση πάμπολλων προσφυγών δημοσίων υπαλλήλων, οι οποίες αφορούν σε μέτρα δημοσιονομικής πολιτικής σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, από το υιό του Γιώργο Χατζηπέτρου, δικηγόρο, γεγονός το οποίο αποκρύπτει όταν κάνει λόγο για αποζημιώσεις ύψους 5 δισ ευρώ αν κερδηθούν οι προσφυγές της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. Οι προσφυγές βασικά του υιού του…

Η αρχική τιμή ανά προσφεύγοντα εναντίον του κράτους καθορίστηκε στο ποσό των 100 ευρώ, ποσό το οποίο δεν αντιπροσωπεύει καν τα έξοδα καταχώρισης μιας προσφυγής από αυτές, που είναι €91,92 χαρτόσημα και €22 οι επιδόσεις (2 επιδόσεις), σύνολο €113,92!

Το μείζον θέμα είναι πως είναι δυνατόν τόσο ξεδιάντροπα ένας Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. να στήνει μία ολόκληρη κομπίνα και επιχείρηση στις πλάτες των δημοσίων υπαλλήλων, ωσάν να είναι πρόβατα;

Γιατί αφού μιλάμε για επιχείρηση, που αναμφίβολα είχε ήδη όλες τις προϋποθέσεις να είναι και είναι πετυχημένη,το θέμα είναι το κέρδος. Τι κερδίζει λοιπόν από όλη αυτή την ιστορία ο υιός του Γλαύκου Χατζηπέτρου, αναλαμβάνοντας εκατοντάδες προσφυγές κάτω του κόστους, με πρωτεργάτη και ιθύνοντα νου τον ίδιο τον πατέρα του, τον προστάτη υποτίθεται των δημοσίων υπαλλήλων;

Και γιατί ποτέ μα ποτέ ο κ. Γλαύκος Χατζηπέτρου δεν ανέφερε στις βαρύγδουπες αλλά χωρίς ίχνος ελάχιστης ευθιξίας δηλώσεις του για τις προσφυγές της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., ότι αυτές βασικά γίνονται με τον υιό του; Αυτό εννοούσε ο κ. Χατζηπέτρου όταν δήλωνε ότι «Είναι δικαίωμα του καθενός η προσφυγή στο δικαστήριο και αυτό είναι που έπραξε η ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ»; Ποια ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. όταν ο ίδιος ο κ. Χατζηπέτρου «λούφαξε» και πέρασαν όλα τα δυσβάσταχτα μέτρα εναντίον των δημοσίων υπαλλήλων;

Και τώρα έρχεται, με το υιό του, να τα «κονομήσουν» από την καταχώρηση εκατοντάδων προσφυγών στην πλάτη των δημοσίων υπαλλήλων, δηλώνοντας ότι την ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. δεν την απασχολούν τα χρήματα αλλά η πράξη;

Μια πραγματικότητα η οποία έχει πολλά πλοκάμια και καταστάσεις, οι οποίες καταγγέλθηκαν με δύο επιστολές του δικηγόρου Στεφανίδη Δημοσθένη με αποδέκτες και οι δυο το Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας και τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο. Η πρώτη ημερομηνίας 4 Απριλίου 2016 εναντίον του Γλαύκου Χατζηπέτρου και η άλλη, πειθαρχική καταγγελία, με επιστολή ημερομηνία 28 Σεπτεμβρίου 2015 εναντίον του υιού του, Γιώργου Χατζηπέτρου.

Η πρώτη μάλιστα, συνδέεται με δικαστική διαδικασία λίαν επίκαιρη, όπου άπλωσε και εκεί τα πλοκάμια του ο Γλαύκος Χατζηπέτρου, με συνεργάτη το δικηγόρο Αλέκο Μαρκίδη.

Το σκάνδαλο

Ο δικηγόρος Δημοσθένης Στεφανίδη κατάγγειλε τον κ. Γλαύκο Χατζηπέτρου, Γ.Γ. της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. αναφορικά με το πρωτοφανές φαινόμενο, με καθόλα ιδιοτελή κίνητρα και προσχεδιασμένα, ανενδοίαστης και απροκάλυπτης χειραγώγησης και χρησιμοποίησης πελατών/αιτητών με όψιμη επιθυμία αλλαγής δικηγόρου, μετά τη συμπλήρωση των δικογράφων και 21 μέρες πριν την εκδίκαση της υπόθεσής τους.

Προηγουμένως κατάγγειλε για μεθοδευμένη, ενορχηστρωμένη, παρατεταμένη και μαζικότατη άγρα πελατών και ανάρμοστη συμπεριφορά τον υιό του κ. Γλαύκου Χατζηπέτρου, δικηγόρο, σε συνεργασία με τον πατέρα του και Γενικό Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. κ. Γλαύκο Χατζηπέτρου.

Το ιστορικό

Ενώπιον της Ολομέλειας του Διοικητικού Δικαστηρίου, λόγω μείζονος σημασίας, είναι ορισμένες για ακρόαση στις 20.4.2016 και ώρα 11:30 επτά (7) συνεκδικαζόμενες προσφυγές, που καταχωρήθηκαν το 2013, από το δικηγόρο Δημοσθένη Στεφανίδη έξι εν ενεργεία δημοσίων υπαλλήλων και ενός, πλέον αφυπηρετήσαντα ο οποίος με πέντε από αυτούς προσήλθε ως ομάδα, για να τους εκπροσωπήσει ο κ. Στεφανίδης καθώς και οι έξι εργάζονταν στο Τμήμα Πληροφορικής του Υπουργείου Οικονομικών, οι οποίες προσβάλλουν τη μόνιμη μείωση απολαβών αλλά και άλλες επιμέρους πτυχές και συνιστώσες του οικονομικού καθεστώτος της προσβληθείσας μισθοδοτικής τους κατάστασης.

Στις 16.3.2016 και ενώ ο κ. Στεφανίδης είχε καταχωρήσει στις 10.3.2016 την απαντητική του γραπτή αγόρευση και χωρίς να έχει προκύψει ποτέ το παραμικρό πρόβλημα ή όχληση δυσαρέσκειας, επικοινώνησε με μία εκ των έξι αιτητών της πιο πάνω ομάδας των έξι με την οποία μίλησε σε ανοικτή ακρόαση μαζί με ακόμα δύο από τους αιτητές, για συνάντηση προς καταβολή του τελευταίου μέρους της αμοιβής του (100€) και με ανείπωτη έκπληξη πληροφορήθηκε την προδιάθεση και των έξι αυτών αιτητών να διακόψουν τη συνεργασία τους, προβάλλοντας διάφορους ανυπόστατους ισχυρισμούς και επιχειρήματα. Στη συνέχεια διευθετήθηκε συνάντηση του κ. Στεφανίδη μαζί τους στο Υπουργείο Οικονομικών μετά από δύο ημέρες, στις 18.3.2016, για διευθέτηση της καταβολής του ανωτέρω υπολοίπου (η οποία έγινε) και συζήτηση επί των όσων αυτοί επιθυμούσαν και με τους έξι μαζί.

Κατά τη συνάντηση αυτή (στην οποία τους έδωσε τη γραπτή αγόρευση της Δημοκρατίας και τη δική του απαντητική) πρώτα έλαβε το λόγο ο αιτητής στην προσφυγή 6388/2013 Μιχάλης Μιχαήλ (βασικά αυτός μίλησε εκ μέρους τους) ο οποίος, αφού του ανέφερε ότι είναι ο πρόεδρος της Κλαδικής της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. στο Τμήμα αυτό, κάτι που δεν γνώριζε ούτε επιδίωξε ποτέ να πληροφορηθεί για τη συνδικαλιστική τους πολιτογράφηση ο κ. Στεφανίδης,σημείωσε ότι δέχθηκε αφόρητες και έντονες πιέσεις να αποχωρήσουν και οι έξι, οι οποίοι επίσης δέχθηκαν τις ίδιες πιέσεις, λόγω του ότι είναι μέλη της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες της «24», κάποια στιγμή που ο κ. Μιχάλης Μιχαήλ σηκώθηκε και πέρασε από δίπλα του κ. Στεφανίδη, ιδιαίτερα αγχωμένος του ανέφερε επί λέξει «δεν φαντάζεστε πόση πίεση δέχομαι, είμαι με την πλάτη στον τοίχο».

Το πρώτο πράγμα που τους ανέφερε ο κ. Στεφανίδης είναι γιατί του το είπαν εκείνη τη στιγμή, την υστάτη και καθόλα όψιμα, μετά και την καταχώρηση και της απαντητικής του αγόρευσης, με τα όσα του ανέφεραν να μπορούσαν και προηγουμένως και πάντως πριν την καταχώρηση και της απαντητικής του αγόρευσης να είχαν προβληθεί εκ μέρους τους και αν είχαν κάποιο πρόβλημα μαζί του. Ο κ. Μιχαήλ του απάντησε, απόλυτα ρεαλιστικά και ευθέως, ότι δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα μαζί του, κάτι που συμμερίσθηκαν και οι υπόλοιποι.

Του ανέφερε επίσης ότι είχε δίκιο στο να διαμαρτύρεται γιατί του το είπαν τότε, την υστάτη, ότι και πριν από έξι μήνες δέχθηκαν πίεση να σταματήσουν τη συνεργασία τους μαζί του.

Όταν, δε, ο κ. Στεφανίδης τους είπε ότι -πάντα μιλώντας ότι πρόκειται για κάτι που γίνεται την υστάτη και την ώρα που έχει απομείνει μόνο η ακρόαση των υποθέσεων- από ό,τι του είπαν, δεν υπήρχε κανένας λόγος καικανένα παράπονο για να σταματήσουν τη συνεργασία τους, κάτι που θα σήμαινε ότι όλος ο μόχθος και η ιδιαίτερα επίπονη πνευματική του εργασία, λόγω των απαιτήσεων των υποθέσεων, θα περνούσε στα χέρια άλλου συναδέλφου του, πάντα μιλώντας ότι πρόκειται για κάτι που γίνεται την υστάτη και την ώρα που έχει απομείνει η ακρόαση των υποθέσεων- έκανε λόγο και για την αρχική του αγόρευση και του είπε εν ψυχρώ ο κ. Μιχαήλ ότι τους ζητήθηκε (!!!) αλλά δεν την έδωσαν.

16443494 1339438369412849 729009123 n

Το υστερόβουλο κόστος προς άγρα πελατών

Με το πληρεξούσιο στο χέρι και με το ποσό των 100€, ο Γλαύκος Χατζηπέτρου, Γενικός Γραμματέας της ΠΑ.ΣΥ.ΣΥ., παρακινεί και εξωθεί εδώ και καιρό υπαλλήλους να καταχωρούν προσφυγές με τον υιό του, με άγνωστο εάν είναι εναρκτήριο ή όχι το ποσό αυτό και αν τα υπόλοιπα τα πληρώνει η ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. ή ο πελάτης. Η παρακίνηση έγινε με έντεχνο τρόπο μέσω εγκυκλίου που κυκλοφόρησε επιλεκτικά σε διάφορα Τμήματα, την οποία παραθέτουμε αυτούσια για του λόγου το αληθές.

Επί τούτου σημειώνουμε ότι, με βάση τις έγκυρες πληροφορίες μας, ο κ. Στεφανίδης προ ολίγων μηνών δέχθηκε τηλέφωνο από γυναίκα δημόσιο υπάλληλο, η οποία του είπε ότι είχε ακούσει ότι κέρδισε κάποια ή κάποιες υποθέσεις που αφορούν οικονομικά μέτρα κατά των δημοσίων υπαλλήλων, κάτι που της είπε ότι δεν ισχύει και ότι ήταν λάθος η πληροφόρησή της. Στη συνέχεια του είπε ποιο είναι το κόστος μίας προσφυγής για μείωση απολαβών καθώς ενδιαφέρονταν 7-10 άτομα και της είπε το ποσό των 350€ έκαστος, αναφορικά μ’ αυτούς. Η αντίδραση της ήταν θρασύτατη και του είπε επί λέξει «ξέρετε υπάρχει και με 100€» και επιφυλάχθηκε -τυπικά- να του απαντήσει, κάτι που φυσικά δεν έγινε.

Προφανώς όλη αυτή η καλοστημένη ομολογουμένως κομπίνα, έχει τεράστια σκοπιμότητα και σημασία για τον Γλαύκο Χατζηπέτρου. Πλουσιοπάροχα οικονομικά οφέλη καθώς και συνδικαλιστική δήθεν επιτυχία, καθώς από το καράβι της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. έφυγαν χιλιάδες. Τρανό παράδειγμα η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσοκόμων (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) που γιγαντώθηκε από μέλη που ανήκαν στο παρελθόν στην ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ.

Με αφορμή λοιπόν αυτού του πρωτοφανούς παραβατικού και αντιδεοντολογικού φαινομένου, ως προς την πλήρη απαξίωση ενδοιασμών στιγματισμού και στοιχειώδους ευθιξίας και του ρόλου που οφείλει και έχει ταχθεί να υπηρετεί ο Γλαύκος Χατζηπέτρου ως Γ.Γ. της ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ., ο ρόλος αυτός έχει πληγεί βάναυσα και ανεπανόρθωτα.

Θα κόψεις πρώτος το νήμα της επιτυχίας δικαστικής νίκης σε υποθέσεις μέτρων κατά των δημοσίων υπαλλήλων κ. Χατζηπέτρου, κλέβοντας, χωρίς καμία αναστολή, όλη τη δουλειά του προηγούμενου δικηγόρου. Καμία ανησυχία. Αφού λειτουργάτε χωρίς καμία ηθική αναστολή και ενδοιασμούς, ακόμα και όταν μιλάμε για τον χώρο της δικαιοσύνης, η «επιτυχία» είναι δεδομένη.

Εύγε κ. Γλαύκο Χατζηπέτρου.

Συνδικαλισμός ντυμένος με τον μανδύα του καπιταλισμού, της προσωπικής έπαρσης και συμφερόντων δεν λέει…

Αποτελεί κοινό μυστικό το γεγονός ότι στην ΠΑ.ΣΥ.ΔΥ. ουδείς δικαιούται να διαφωνήσει, να εκφέρει άποψη αντίθετη με αυτή του κ. Χατζηπέτρου ή να μην ακολουθήσει την γραμμή του Γ.Γ. της Συντεχνίας. Θα υποστεί άμεσα τις κυρώσεις που δεν είναι άλλες από τη διαγραφή από το μητρώο της Συντεχνίας.

Κράτος εν κράτει κ. Χατζηπέτρου με τα προσωπικά οικονομικά, πολιτικά και εγωκεντρικά συμφέροντα να έχουν τον πρώτο λόγο στο υποτιθέμενο λειτούργημα που καλείστε να επιτελείτε.

Δείτε το βίντεο: