ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ: Πέντε εξιτήρια σε ασθενείς

Πέντε εξιτήρια δόθηκαν σήμερα σε ασθενείς που νοσηλεύονταν με κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς.

Τα εξιτήρια δόθηκαν σε ασθενείς των οποίων τα αποτελέσματα της επαναληπτικής εξέτασης στην οποία υποβλήθηκαν, ήταν αρνητικά στον κορωνοϊό.

Οι τρεις ασθενείς μεταφέρθηκαν σπίτι τους όπου θα παραμείνουν υπό περιορισμό για 14 μέρες, ενώ οι άλλοι δύο διακομίσθηκαν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort στην Τερσεφάνου και θα παραμείνουν μέχρι την πλήρη αρνητικοποίηση τους.

Στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου μεταφέρθηκαν επίσης τα 12 πρόσωπα που έχουν μολυνθεί με τον ιό και που εντοπίστηκαν σε εργοστάσιο παραγωγής αρτοποιημάτων στην Λάρνακα και τελούσαν υπό περιορισμό σε ξενοδοχείο.

Από το Νοσοκομείο Αναφοράς μεταφέρθηκε στην Τερσεφάνου και ο αλλοδαπός κρατούμενος στις Κεντρικές Φυλακές που βρέθηκε θετικός στον ιό και ο οποίος διαμένει μόνος στο δωμάτιο του υπό τη φρούρηση Αστυνομίας.

Αργότερα απόψε αναμένεται να μεταφερθούν στο Κέντρο Αποκατάστασης Eden Resort άλλα 30 άτομα με κορωνοϊό, με ήπια όμως συμπτώματα που τελούσαν υπό περιορισμό σε χώρους διαμονής που επιλέγηκαν από το Υπουργείο Υγείας.

Συνολικά στο Κέντρο Αποκατάστασης στην Τερσεφάνου φιλοξενούνται σήμερα 59 άτομα.

Μέχρι τις επτά το απόγευμα συνολικά 19 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς, τρεις εκ των οποίων στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας, αφού χρειάζονται πιο στενή παρακολούθηση.

Σημειώνεται ότι από τις 11 Μαρτίου όταν άρχισε τη λειτουργία του το Νοσοκομείο Αναφοράς έγιναν 122 εισαγωγές ασθενών και δόθηκαν 91 εξιτήρια.