Θλίψη εκφράζει η Νομική Υπηρεσία για το θάνατο του Αλέκου Μαρκίδη

Βαθιά θλίψη εκφράζει με σημερινή της ανακοίνωση η Νομική Υπηρεσία για τον θάνατο του πρώην Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Αλέκου Μαρκίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «ο Αλέκος Μαρκίδης υπηρέτησε ως Γενικός Εισαγγελέας από το 1995 μέχρι το 2003. Κατά τη διάρκεια της θητείας του ηγήθηκε της Νομικής Υπηρεσίας επιτελώντας το καθήκον του στο ακέραιο με ζήλο, αφοσίωση και ιδιαίτερα ψηλό επίπεδο νομικών γνώσεων και επαγγελματισμού».

«Είναι αδύνατον στο πλαίσιο της παρούσας ανακοίνωσης να γίνει πλήρης αναφορά στο πολυσχιδές έργο που ο εκλιπών επιτέλεσε ως Γενικός Εισαγγελέας, το οποίο περιλαμβάνει, μεταξύ πολλών άλλων, το χειρισμό εκ μέρους της Δημοκρατίας βαρυσήμαντων υποθέσεων ενώπιον των εθνικών, αλλά και διεθνών Δικαστηρίων (όπως η Τέταρτη Διακρατική Προσφυγή κατά της Τουρκίας), το χειρισμό σοβαρότατων νομικών ζητημάτων κατά την ενταξιακή πορεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην ΕΕ και την ενεργό εμπλοκή του στις διαπραγματεύσεις προς επίλυση του Κυπριακού», προστίθεται.

«Το τεράστιο και ανεκτίμητο έργο του αποτελεί κληρονομιά για τους διαδόχους του και τη Νομική Υπηρεσία, όπου άφησε ανεξίτηλη τη σφραγίδα του. Αιωνία του η μνήμη», καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ