1466 – Γραμμή Βοήθειας από το «Hope For Children» για τα παιδιά της Κύπρου

“Ένα βήμα ακόμη πιο κοντά στα παιδιά της Κύπρου έχει κάνει το «Hope For Children» CRC Policy Center” ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Hope For Children ανακοινώνοντας την εγκαθίδρυση της τηλεφωνικής Γραμμής Βοήθειας 1466.

Η Γραμμή θα παρέχει στήριξη σε παιδιά που βιώνουν κάθε είδος βίας και παραμέλησης όπως σχολικό εκφοβισμό, σωματική ή σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση, εκφοβισμό μέσω διαδικτύου, κ.α., και σε γονείς που αναζητούν καθοδήγηση για θέματα που αφορούν στα παιδιά τους.

Σε ανακοίνωσή του, το “Hope for Children” αναφέρει ότι η Η γραμμή 1466 απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και οικογένειες για παροχή ψυχολογικής, κοινωνικής και νομικής στήριξης, συμβουλευτικής και καθοδήγησης για θέματα που αφορούν στη προστασία των παιδιών.

Το επίτευγμα αυτό χαιρέτισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κος Δημήτρης Συλλούρης, ο οποίος εγκαινίασε σήμερα τη Γραμμή Βοήθειας Hope For Children 1466. “Η ύπαρξη της Γραμμής αυτής αποκλειστικά για παιδιά και οικογένειες, ιδιαίτερα τη κρίσιμη αυτή περίοδο που διανύουμε», είπε, είναι μέγιστης σημασίας. «Είναι απαραίτητο να δίνονται στα παιδιά αλλά και στις οικογένειες όλα τα μέσα για να ζητήσουν βοήθεια ή καθοδήγηση για προβλήματα που αντιμετωπίζουν”.

Η γραμμή λειτουργεί σε 24ωρη βάση, 365 μέρες το χρόνο, χωρίς χρέωση σε όποιον καλεί. Οι κλήσεις που πρόκειται να δέχεται η γραμμή βοήθειας θα μεταφέρονται στο εξειδικευμένο προσωπικό του Οργανισμού, συμπεριλαμβανομένων ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών και νομικών, αναλόγως των αναγκών των ατόμων που καλούν.

Το Hope For Children, με στόχο την εφαρμογή πολυθεματικής και εξατομικευμένης προσέγγισης, εργοδοτεί 95 άτομα πλήρους απασχόλησης, ποικίλων ειδικοτήτων με εξειδίκευση σε θέματα προστασίας παιδιού.

Πηγή: ΚΥΠΕ