Α. Πασχαλίδης: Εύκολος ο εντοπισμός των αστυνομικών που διώκονται ποινικά

Πλην μιας ή δυο περιπτώσεων, οι αστυνομικοί που διώκονται ποινικά για τους χειρισμούς της Αστυνομίας στις υποθέσεις των κατά συρροή δολοφονιών βρίσκονται στις θέσεις τους, γεγονός που καθιστά εύκολο τον εντοπισμό τους για να τους απαγγελθεί η μοναδική κατηγορία που αντιμετωπίζουν, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων Ανδρέας Πασχαλίδης.

Ο Γενικός Εισαγγελέας αποφάσισε την άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον 15 μελών της Αστυνομικής Δύναμης Κύπρου, που περιλαμβάνουν αστυφύλακες, λοχίες και αξιωματικούς, σε σχέση με τον τρόπο που χειρίστηκαν τις υποθέσεις αυτές με την κατηγορία της διάπραξης ποινικών αδικημάτων που αφορούν στην παράλειψης υπηρεσιακού καθήκοντος από Δημόσιους Λειτουργούς, κατά παράβαση του Άρθρου 134 του Ποινικού Κώδικα, Κεφ. 154.

Διαβάστε επίσης:
Επίτροπος Στέλλα Κυριακίδου: Παραμένοντας ενωμένοι μπορούμε να βγούμε και πάλι νικητές

Ο κ. Πασχαλίδης ανέφερε ότι κανένας από τους συνολικά 15 αστυνομικούς που διώκονται δεν έχει προαχθεί ή έχει κάνει χρήση του σχεδίου πρόωρης αφυπηρέτησης, ενώ ένας ή δύο αστυνομικοί, όπως είπε, φαίνεται να έχουν μετακινηθεί από τις θέσεις τους ή να έχουν πάρει μετάθεση.

Σημείωσε ότι η εξέλιξη αυτή «ευκολύνει κατά πολύ» το έργο των τεσσάρων ποινικών ανακριτών που διόρισε η Αρχή για διερεύνηση των χειρισμών της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των μελών της Δύναμης προκειμένου να τους απαγγείλουν τη κατηγορία που αντιμετωπίζουν και να καταγράψουν την απάντησή τους.

Πηγή: ΚΥΠΕ