Αίθριος καιρός – Αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας

Ψηλή πίεση επηρεάζει την περιοχή, ενώ από αύριο θερμή αέρια μάζα αναμένεται να αρχίσει σταδιακά να επηρεάζει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Από το βράδυ της Δευτέρας κι έπειτα αραιή σκόνη θα παρατηρείται κατά διαστήματα στην ατμόσφαιρα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά κυρίως τις αυγινές ώρες ενδέχεται τοπικά, κυρίως στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ και η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια καθώς και στα ψηλότερα ορεινά.

Διαβάστε επίσης:
Προτάσεις του Οικοαγροτικού για την ανάκαμψη στην γεωργία και κτηνοτροφία

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν μέχρι το μεσημέρι νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα καταστεί σταδιακά λίγο ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 33 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 28 στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 26 στα νότια παράλια και στα ψηλότερα ορεινά και γύρω στους 25 βαθμούς στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Αύριο βράδυ, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ωστόσο τις αυγινές κυρίως ώρες ενδέχεται τοπικά, κυρίως στα νότια και στα ανατολικά παράλια, να σχηματιστεί αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί και τοπικά μεταβλητοί, ασθενείς, 2 με 3 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ήρεμη μέχρι λίγο ταραγμένη.

Την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος και σχετικά θερμός, ιδιαίτερα από την Πέμπτη και μετά.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Τετάρτη και περαιτέρω άνοδο την Πέμπτη και την Παρασκευή, για να κυμανθεί γενικά αισθητά πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Πηγή: ΚΥΠΕ