Αντιδράσεις από ψαράδες στα κατεχόμενα για την εμφάνιση μεγάλου ψαροκάϊκου στην Καρπασία

Την ανησυχία του για την εμφάνιση τις τελευταίες ημέρες ενός μεγάλου ψαροκάϊκου ανοικτά της Καρπασίας εξέφρασε ο πρόεδρος του συνδέσμου προστασίας περιβάλλοντος και κοινωνικής δραστηριότητας Ριζοκαρπάσου, Φιράτ Μποράκ.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μποράκ αναφέρεται στις συνέπειες από την πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία, σημειώνοντας ότι πηγή εσόδων για τους κατοίκους της Καρπασίας είναι η γεωργία, η αλιεία, ο αγροτουρισμός. Γι’ αυτό τον λόγο, προσθέτει, η εμφάνιση του συγκεκριμένου μεγάλου ψαροκάϊκου ανοικτά της Καρπασίας, τους προκαλεί ανησυχία και αναστάτωση, καθώς τέτοιου μεγέθους πλοία αλιεύουν μεγάλες ποσότητες και οι ψαράδες από την περιοχή δεν μπορούν «να πάρουν μεροκάματο σπίτι τους». «Τουλάχιστον αυτή την περίοδο να μην δοθεί άδεια σε τέτοιο άδικο ανταγωνισμό. Οι ντόπιοι μεροκαματιάρηδες δεν έχουν δύναμη να αντιμετωπίσουν όλη αυτή την αρνητική κατάσταση».

Διαβάστε επίσης:
Κύπρος: Δικαιούται 1,433 δισ. ευρώ σε επιχορηγήσεις από το ταμείο ανάκαμψης της Κομισιόν

Να σημειωθεί ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παράπονα από ψαράδες στα ανατολικά των κατεχόμενων περιοχών για τουρκικά κυρίως ψαροκάικα ή γρι γρι που ψάρευαν χωρίς σχετική άδεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ