Απόπειρα απαγωγής παιδιών: Υπό κράτηση δύο άτομα

Yπό κράτηση τέθηκαν δύο πρόσωπα, ηλικίας 24 ετών, για υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, απόπειρας απαγωγής και παράνομης κατοχής περιουσίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, σε σχετική καταγγελία προέβη φρουρός ασφαλείας ιδιωτικής εταιρείας του δημοτικού σχολείου Λέμπας – Χλώρακας.

Συγκεκριμένα ο μάρτυρας ανέφερε στην Αστυνομία ότι χθες το απόγευμα γύρω στις 16:15 ενώ βρισκόταν στην περιοχή του δημοτικού σχολείου Λέμπας-Χλώρακας είδε δύο δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 13 ετών, να κάνουν βόλτες με το ποδήλατο και δίπλα τους ένα όχημα στο οποίο επέβαιναν οι δύο συλληφθέντες, εκ των οποίων ο ένας προσπαθούσε “να πιάσει τα παιδιά”, σύμφωνα με την καταγγελία.

Σε κάποια στιγμή ο φρουρός ασφαλείας έβαλε τις φωνές όταν το αυτοκίνητο σταμάτησε κοντά στα παιδιά και ο συνοδηγός – όπως αναφέρει στην καταγγελία του ο φρουρός – επεχείρησε να κατεβεί από το αυτοκίνητο.

Τα παιδιά απομακρύνθηκαν, ενώ οι δυο επιβαίνοντες στο όχημα δεν εγκατέλειψαν την περιοχή και οδηγήθηκαν στο Τμήμα Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων Πάφου. Σύμφωνα με την Αστυνομία και τη μαρτυρία, αυτοί δεν άγγιξαν τα παιδιά. Ανακρινόμενοι υποστήριξαν ότι ο οδηγός δοκίμαζε το όχημα, που ανήκει στον συνοδηγό, προκειμένου να το αγοράσει και δεν είχαν πρόθεση απαγωγής των παιδιών.

Στην κατοχή των δυο προσώπων, που είναι αλλοδαποί, εντοπίστηκαν κλειδιά άλλων δυο οχημάτων για τα οποία η Αστυνομία αναφέρει ότι δεν μπορούσαν να δώσουν εξηγήσεις. Τα παιδιά αναμένεται να δώσουν οπτικογραφημένη κατάθεση στην παρουσία λειτουργών των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, που ενημερώθηκαν άμεσα από την Αστυνομία για το περιστατικό. Τα παιδιά είναι καλά βρίσκονται με τους γονείς τους.

Στο μεταξύ το θέμα της αστυνόμευσης της περιοχής, επαναφέρει ο κοινοτάρχης Χλώρακας Νικόλας Λιασίδης με αφορμή το περιστατικό αυτό και τα παράπονα που έχει δεχτεί, που αφορούν διαμένοντες στην περιοχή με καταγωγή από άλλη χώρα.

Συγκεκριμένα ο κ. Λιασίδης ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως είχε αποστείλει επιστολή τον Σεπτέμβριο του 2019 δηλαδή πριν 7 μήνες προς τα αρμόδια Υπουργεία και πρόσφατα πριν 8 μέρες απέστειλε επιστολή υπενθύμισης προς αναζήτηση λύσης.

Στην περιοχή της Χλώρακας, όπως εξηγεί,έχει παρατηρηθεί έντονο κοινωνικό πρόβλημα με την γκετοποίηση μιας μεγάλης μερίδας μεταναστών, 800 περίπου στον αριθμό. Ισχυρίστηκε ότι κάποιοι εξ αυτών είναι παραβατικοί, οδηγούν επικίνδυνα και δεν γνωρίζουν τους κανόνες οδικής ασφάλειας της Κύπρου, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις, υποστήριξε, λύνουν τις διαφορές τους με χρήση βίας.

Παράπονα έχει δεχτεί από τα δύο Δημοτικά και τα δύο Νηπιαγωγεία που υπάρχουν στην περιοχή, από γονείς και εκπαιδευτικούς επειδή σε σύνολο 700 μαθητών, οι 300 έχουν καταγωγή από άλλη χώρα, με αποτέλεσμα – υποστηρίζουν – τα μαθήματα να μην μπορούν να διεξαχθούν σωστά.

Σε σχέση με το θέμα της Αστυνόμευσης, ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως βρίσκεται σε συχνή επαφή με τον Αστυνομικό Διευθυντή Πάφου κ. Νίκο Πενταρά και πως η αστυνόμευση στη Χλώρακα είναι σε καλό επίπεδο. Πρόσθεσε πως ως Κ.Σ. Χλώρακας έχουν ενισχύσει την περιοχή με τρεις φρουρούς ασφαλείας.

Πηγή: ΚΥΠΕ