Δήλωση της αιγυπτιακής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία Ν.Αναστασιάδη – Αλ Σίσι

Δηλώσεις για την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, έκανε ο εκπρόσωπος της Αιγυπτιακής Προεδρίας, Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι.

Ο εκπρόσωπος αναφέρθηκε στις συζητήσεις των δύο ηγετών για τρόπους ανταλλαγής τεχνογνωσίας των δύο χωρών για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού. Παράλληλα, αναφέρθηκε στην ενίσχυση της τριμερούς συνεργασίας Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου ως ένα από τα θέματα που συζήτησαν οι δύο ηγέτες.

Όπως αναφέρει ο Πρέσβης Μπάσαμ Ράντι, οι Πρόεδροι Κύπρου – Αιγύπτου αναφέρθηκαν επίσης στο Φόρουμ για το Φυσικό Αέριο στη ΝΑ Μεσόγειο, όπου ο Κύπριος Πρόεδρος επαίνεσε το σημαντικό ρόλο που διαδραματίζει η Αίγυπτος στην περιοχή.

Σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΕΝΑ, ο κ. Αναστασιάδης εξέφρασε στον Αιγύπτιο ομόλογό του την ικανοποίηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις προσπάθειες της Αιγύπτου στην επίτευξη σταθερότητας στην περιοχή και στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και της παράνομης μετανάστευσης.

Διαβάστε επίσης:
Ατάογλου: Δεν γνώρισε το «υπουργικό» για την συμφωνία Τουρκία – ψευδοκράτους

Οι Πρόεδροι Κύπρου και Αιγύπτου συζήτησαν τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της Λιβύης, στη βάση των αποτελεσμάτων της διαδικασίας του Βερολίνου, απορρίπτοντας παράλληλα τις όποιες εξωτερικές παρεμβάσεις στο θέμα αυτό. Τέλος, η “Σάντα Ελ Μπάλαντ” τιτλοφορεί το άρθρο της με την φράση του Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη ότι “η Αίγυπτος είναι στρατηγικός εταίρος”.

Πηγή: ΚΥΠΕ