Διορισμός ποινικών ανακριτών για απαγόρευση διέλευσης ασθενοφόρου από το οδόφραγμα Αστρομερίτη

Η Αρχή Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας προχώρησε στο διορισμό δύο ποινικών ανακριτών για διερεύνηση της καταγγελίας για κατ’ ισχυρισμό απαγόρευση της διέλευσης ασθενοφόρου από το οδόφραγμα του Αστρομερίτη 21/03/2020, κατά την πρώτη φάση εφαρμογής των μέτρων για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με την καταγγελία, οι αστυνομικοί του εν λόγω οδοφράγματος δεν επέτρεψαν τη διέλευση του ασθενοφόρου, το οποίο μετέφερε 49χρονο που είχε υποστεί έμφραγμα από το Ιατρικό Κέντρο του Κάτω Πύργου Τηλλυρίας στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, με αποτέλεσμα να τεθεί σε κίνδυνο η υγεία του ασθενούς. Το ασθενοφόρο κατάφερε να περάσει τελικά από το οδόφραγμα του Αγίου Δομετίου και να μεταφέρει τον ασθενή στο νοσοκομείο, όπου χρειάστηκε να νοσηλευθεί στην μονάδα εντατικής παρακολούθησης.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Αρχής Ανδρέας Πασχαλίδης είπε ότι η Αρχή, κατά τη χθεσινή της συνεδρία, διόρισε δύο ποινικούς ανακριτές για διερεύνηση της καταγγελίας.

Διαβάστε επίσης:
Υπ.Υγείας. Με νέο Διάταγμα επιτρέπει προπόνηση ανά πεντάδες σε ποδοσφαιρικές ομάδες Α΄ Κατηγορίας

Ο κ. Πασχαλίδης είπε επίσης ότι η διερεύνηση της υπόθεσης που είδε το φως της δημοσιότητας, με τη δημοσιοποίηση σχετικού βίντεο, και αφορά σε καταγγελία για κατ’ ισχυρισμό άσκησης βίας από αστυνομικούς εναντίον πολίτη στην περιοχή της Έγκωμης, στη Λευκωσία, βρίσκεται προς το τέλος της. Είπε ότι και γι΄ αυτή την υπόθεση είχαν διοριστεί δύο ποινικοί ανακριτές.

Ανέφερε, τέλος, ότι η Αρχή διόρισε ποινικό ανακριτή για ακόμη μια καταγγελία για κατ’ ισχυρισμό άσκησης βίας κατά νεαρού, στη Λευκωσία. Είπε ότι το περιστατικό σημειώθηκε το Μεγάλο Σάββατο, στο πλαίσιο της εκστρατείας της Αστυνομίας για πρόληψη και πάταξη του φαινομένου της χρήσης των κροτίδων.

Πηγή: ΚΥΠΕ