ΕΥΡΙΚ: Έστειλε επιστολή στον ΥΠΕΣ σε σχέση με επιστολή Προέδρου ΔΣ ΡΙΚ

Επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών Νίκο Νουρή απέστειλε η ΕΥΡΙΚ σε σχέση με επιστολή που απέστειλε στον Υπουργό ο Πρόεδρος του ΔΣ του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου και την οποία κοινοποίησε στο προσωπικό του Ιδρύματος με θέμα: «Οργανόγραμμα, περιθωριακά και νέο κτήριο ΡΙΚ».

Στην επιστολή της, η ΕΥΡΙΚ αναφέρει: «Στις 12 Μαΐου 2020, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ραδιοφωνικού Ιδρύματος Κύπρου, Ανδρέας Φράγκος σας απέστειλε επιστολή την οποία κοινοποίησε στο προσωπικό του Ιδρύματος με θέμα: «Οργανόγραμμα, περιθωριακά και νέο κτήριο ΡΙΚ». Η επιστολή αυτή, έχει δημιουργήσει αναστάτωση και ανησυχία στο προσωπικό, αλλά και σειρά ερωτημάτων».

Η ΕΥΡΙΚ ενημερώνει τον Υπουργό Εσωτερικών ότι καμία συμφωνία δεν έχει επιτευχθεί μέχρι τώρα στο θέμα του νέου οργανογράμματος λόγω της λανθασμένης διαδικασίας και πρακτικής διαλόγου που ακολουθήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο, αλλά και της λανθασμένης, κατά την άποψη της, φιλοσοφία της νέας πρότασης.

«Γίνεται αναφορά σε «έκδηλη ανικανότητα και μονιμότητα πολλών στελεχών» που καθίστανται τροχοπέδη στην πρόοδο…». Η αναφορά αυτή γεννά το ερώτημα αν θέση του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου είναι η άρση της μονιμότητας των στελεχών του ΡΙΚ. Την ίδια ώρα που αναφέρεται σε μονιμοποίηση των Συνεργατών Αορίστου Χρόνου. Ποιους από τους συναδέλφους χαρακτηρίζει «ανίκανους»; Πότε η ψήφιση του Προϋπολογισμού του ΡΙΚ τέθηκε «…ως αντάλλαγμα για την πρόσκληση και προβολή σε εκπομπές του ΡΙΚ, βουλευτών και κομμάτων»; Σε ποια «ανταλλάγματα» αναφέρεται ο κ. Φράγκος και πότε και σε ποιους τα έδωσε; Αναφορά που πλήττει την αξιοπιστία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Απόφαση για την ανέγερση νέου κτηρίου, έχει ληφθεί από το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο από το 2017, έχει ορίσει υπεύθυνο έργου τον κ. Γρηγόρη Μαλιώτη. Τι έπραξε ο υπεύθυνο του έργου από τότε μέχρι σήμερα για την υλοποίηση της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου;», προσθέτει.

Αναφέρει, επίσης, ότι «ούτε οι απειλές, ούτε οι εκφοβισμοί από όπου και αν προέρχονται θα συρρικνώσουν την συνδικαλιστική μας δράση».

Διαβάστε επίσης:
Ισραήλ: Κυκλοφορεί μάσκα που ανοιγοκλείνει με τηλεχειριστήριο

“Με την ευκαιρία αυτή θα θέλαμε, μόλις αυτό καταστεί δυνατό, την διευθέτηση συνάντησης για περαιτέρω συζήτηση των τρεχούσης φύσεως θεμάτων που αφορούν τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση με στόχο την ανταλλαγή απόψεων αλλά και την πλήρη και αντικειμενική ενημέρωση σας», καταλήγει η ΕΥΡΙΚ, στην ανακοίνωση της.

Πηγή: ΚΥΠΕ