Φόνος στα Κλαυδιά: Υποδείξεις σκηνών στην κοινότητα από τον 23χρονο

Υποδείξεις σκηνών από τον 23χρονο ο οποίος συνελήφθη από την Αστυνομία ως ύποπτος για ανθρωποκτονία της αδελφής του, ηλικίας 21 ετών που έγινε την Τρίτη 5 Μαΐου, στο σπίτι τους σε Κοινότητα της επαρχίας Λάρνακας.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν ότι οι ανακριτές της υπόθεσης θα μεταφέρουν σήμερα τον ύποπτο στο σπίτι του για υποδείξεις σκηνών προκειμένου να επιβεβαιωθούν όσα ισχυρίζεται ότι δηλαδή το βράδυ της Τρίτης, ενώ καθάριζε το στρατιωτικό τυφέκιο που κατείχε ως έφεδρος, αυτό εκπυρσοκρότησε με αποτέλεσμα η βολίδα να πλήξει την αδελφή του ηλικίας 21 ετών, στο κεφάλι και να την τραυματίσει θανάσιμα.

Το στρατιωτικό τυφέκιο τύπου G3 παραλήφθηκε από την Αστυνομία για βαλλιστικές εξετάσεις, ενώ ο 23χρονος παρουσιάστηκε χθες ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο εξέδωσε εναντίον του διάταγμα κράτησης για οκτώ μέρες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες του ΚΥΠΕ, αναμένεται να γίνει αναπαράσταση του επεισοδίου, ενώ σε συνδυασμό με τον βαλλιστικό έλεγχο του όπλου και τα αποτελέσματα της νεκροτομής, θα βοηθήσουν τους ανακριτές να κρίνουν κατά πόσον οι ισχυρισμοί του νεαρού επαληθεύονται.

Ο νεαρός ισχυρίστηκε στο Δικαστήριο ότι είναι έφεδρος και ότι την Τρίτη 5 Μαίου μετέβη για προγραμματισμένη βολή της Μονάδας του σε στρατόπεδο της επαρχίας Λάρνακας. Ισχυρίστηκε ακόμα ότι κατά τη διάρκεια της βολής το όπλο του παρουσίασε εμπλοκή και ο οπλουργός τον συμβούλευσε να το καθαρίσει όταν πάει στο σπίτι του.

Διαβάστε επίσης:
Adele: Δίχασε τους θαυμαστές της με την αδυνατισμένη της σιλουέτα (Εικόνες)

Εν τω μεταξύ από τις προκαταρκτικές εξετάσεις της Αστυνομίας που διενεργήθηκαν μέσω του Διοικητή της μονάδας στην οποία ο ύποπτος υπηρετεί ως έφεδρος, αποδείχθηκε ότι η Μονάδα δεν είχε προγραμματισμένη βολή στις 5 Μαΐου όπως ισχυρίστηκε ο νεαρός και ότι η τελευταία βολή των εφέδρων της Μονάδας έγινε στις 17 Μαΐου 2019.

Από τη σορό της κοπέλας λήφθηκαν επιχρίσματα τα οποία στάλθηκαν για να γίνει εξέταση κορωνοϊού, ενώ οι ιατροδικαστές αναμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης προκειμένου να προχωρήσουν στη νενομισμένη νεκροτομή. Ο 23χρονος εξετάστηκε χθες από ψυχίατρο ο οποίος έκρινε πως είχε πλήρη επίγνωση των πράξεων του όταν έγινε το περιστατικό και είναι σε θέση να παρακολουθήσει την δικαστική διαδικασία.

Ταυτόχρονα οι ανακριτές της υπόθεσης έλαβαν το ίδιο κιόλας βράδυ κατάθεση από τη μητέρα των δύο παιδιών, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων ότι την ώρα του θανάσιμου τραυματισμού της κόρης της δεν βρισκόταν στο δωμάτιο. Είπε ακόμα ότι άκουσε τον πυροβολισμό και έτρεξε στο σαλόνι όπου αντίκρισε την κόρη της στο πάτωμα θανάσιμα τραυματισμένη.

Η μητέρα είπε επίσης στους ανακριτές ότι οι σχέσεις των δύο αδελφών ήταν καλές και ότι δεν υπήρχε οποιαδήποτε ένταση μεταξύ τους. Κατάθεση λήφθηκε και από τον αρραβωνιαστικό της 21χρονης ο οποίος ανέφερε μεταξύ άλλων στους ανακριτές ότι οι σχέσεις του και της οικογένειας του ήταν πολύ καλές με την οικογένεια της κοπέλας αλλά και με τον αδελφό της.

Πηγή: ΚΥΠΕ