«Η διεθνής κοινότητα να προστατεύσει τα δικαιώματα των Αμμοχωστιανών»

Να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα των δημοτών της Αμμοχώστου καλεί τον ΟΗΕ, την ΕΕ και τη διεθνή κοινότητα ο Δήμος της κατεχόμενης πόλης.

«Θεωρείται πραγματικά τραγικό κάποιοι να συνεχίζουν να παίζουν τα ανίερα πειρατικά τους παιχνίδια, μεσούσης μιας θανατηφόρας πανδημίας που πλήττει όλη την ανθρωπότητα» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Απαντώντας στις απαράδεκτες, όπως λέει, δηλώσεις του Ερσίν Τατάρ σε τ/κ εφημερίδα, αναφορικά με το μέλλον της Αμμοχώστου και ιδιαίτερα του περίκλειστου μέρους της, ο Δήμος Αμμοχώστου λέει πως «ενέργειες που αφορούν την Αμμόχωστο και οι οποίες δεν συνάδουν με τις πρόνοιες των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ και άλλων διεθνών οργανισμών, σκοπό έχουν να δημιουργήσουν ένταση και να εκτρέψουν το Κυπριακό από την από καιρού συμφωνημένη βάση της Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας».

Διαβάστε επίσης:
Απόπειρα φόνου στην Πάφο: Σε απευθείας δίκη ενώπιον Κακουργιοδικείου 31χρονος

Ο Δήμος καταδικάζει έντονα τέτοιες ενέργειες, δηλώνει πως θα αντισταθεί σε τέτοιο ενδεχόμενο με όσες δυνάμεις διαθέτει και καλεί όλους, ιδιαιτέρως τους Τουρκοκύπριους που αντιτίθενται στους όποιους σχεδιασμούς για διχοτόμηση της Κύπρου, να σταθούν συμπαραστάτες σε αυτό τον αγώνα. Τονίζει παράλληλα πως η επιστροφή του περιφραγμένου τμήματος της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους του, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα θα αποτελέσει το κίνητρο για εξεύρεση συνολικής λύσης του Κυπριακού.

Τέλος, ο Δήμος Αμμοχώστου καλεί για άλλη μια φορά το Γενικό Γραμματέα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Ευρωπαϊκή Ένωση και όλη τη διεθνή κοινότητα «να προστατεύσουν τα νόμιμα δικαιώματα των δημοτών της Αμμοχώστου, για να σταθούν εμπόδιο στις παράνομες μεθοδεύσεις της Τουρκίας και των εδώ εκπροσώπων της σε σχέση με την Αμμόχωστο».

Πηγή: ΚΥΠΕ