Η επιχειρηματολογία της Ανόρθωσης και τα μεταγραφικά

O γενικός αρχηγός του ποδοσφαιρικού τμήματος της Ανόρθωση Γιάννος Κωνσταντίνου μιλώντας στον Active (107,4 & 102,5) τόνισε πως η Κυρία θα διεκδικήσει νομικά τα συμφέροντα του Συλλόγου.

«Η Ανόρθωση θα προχωρήσει νομικά να προφυλάξει τα νόμιμα δικαιώματά της και να προστατευτεί οικονομικά το σωματείο και ηθικά. Θα διεκδικήσουμε όλα τα δικαιώματά μας. Η επιχειρηματολογία μας βασίζεται σε λογικά ζητήματα. Δεν είναι πρώτη η Ομόνοια, ισοβαθμεί με την Ανόρθωση. Για να ισχύει ο μεταξύ μας αγώνας πρέπει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Δεν ζητήσαμε να πάμε εμείς στο Τσάμπιονς Λιγκ. Είπαμε αν διακοπεί οριστικά τουλάχιστον να παιχτεί ένας αγώνας μεταξύ μας και ο νικητής να πάει στο Τσάμπιονς Λιγκ. Δεν έγινε αποδεκτό. Στη ζωή έχει σημασία το τι πράττεις και όχι τι λες. Η Ομόνοια ψήφισε υπέρ της διακοπής. Οι μόνες ομάδες που ήταν αρνητικές στη διακοπή ήταν η Ανόρθωση και η ΑΕΚ», ανέφερε αρχικά και περιέγραψε το κλίμα που επικρατεί στην Ανόρθωση μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΟΠ.

«Υπάρχει μία έντονη στεναχώρια στους κόλπους της Ανόρθωσης. Υπερβάλαμε εαυτό για να σώσουμε ό,τι περισωζόταν. Τα πράγματα πήραν την τροπή που πήραν. Άσχημη και μαύρη μέρα για το κυπριακό ποδόσφαιρο. Έντονη η πικρία μας αλλά να ξέρετε ότι στην Ανόρθωση είμαστε ήσυχοι με τη συνείδησή μας και ηθικά είμαστε ικανοποιημένοι και τουλάχιστον εμείς απόψε θα κοιμηθούμε με ήσυχη τη συνείδησή μας. Η κοινή γνώμη γνωρίζει τι έγινε και ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του».

«Επιχειρηματολογήσαμε, υπήρχε ξεκάθαρη δυνατότητα να επαναρχίσει και να τελειώσει. Δυστυχώς όμως, καταλήξαμε εδώ που καταλήξαμε. Δεν έχει σημασία πόσοι είναι υπέρ και πόσοι κατά. Το θέμα είναι ποιο ήταν το σωστό και ποιο το λάθος. Μπορούσε να παιχτεί ή όχι; Ηθικά είναι λάθος η απόφαση. Εμείς πιστεύουμε πως μπορούσε να παιχτεί και επιχειρηματολογήσαμε και με αυτό συμφωνούν οι πλείστοι ακόμη και εσείς οι αθλητικοί συντάκτες. Η θέση μου εμένα και της Ανόρθωσης, καταγράφονται στις επιστολές μας στην ΚΟΠ και στην ΟΥΕΦΑ».

«Εξαντλήσαμε όλες τις ενέργειες και εγγυώμαι ότι έπεται συνέχεια με νομικά μέτρα. Μέρη της επιστολής θα πάνε και στο νομικό τμήμα της ΟΥΕΦΑ. Υπάρχουν οι διαδικασίες και πιστεύουμε στη δικαιοσύνη. Γι’ αυτό κάνουμε τις ενέργειες μας. Δεν προσπαθούσε να προστατεύουμε για οικονομικούς λόγους την Ανόρθωση αλλά και για ηθικούς. Δεν αντιπροσωπεύουμε μόνο τους οπαδούς της Ανόρθωσης με αυτή την κίνηση αλλά μεγάλη μερίδα Κύπριων οπαδών άλλων ομάδων. Δεν είναι ηθικά σωστό αυτό που έγινε. Πως θα ενεργήσει και πως, θα αποφασίσει το νομικό τμήμα της Ανόρθωσης. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην προχωρήσουμε νομικά».

«Άλλες ομάδες σε άλλες χώρες θα αρχίσουν με πολύ πιο δυσμενείς συνθήκες σε θέματα κρουσμάτων. Δεν ανησυχούν για την Υγεία σε αυτές οι χώρες. Στις πλείστες χώρες με χειρότερα δεδομένα θα επαναρχίσουν τα πρωταθλήματα. Και στην Ελλάδα το ίδιο γι’ αυτό ζητήσαμε το ελληνικό πρωτόκολλο για να είμαστε κοντά στα δικά τους δεδομένα. Μας ανησυχούσε και εμάς το θέμα της υγείας, αλλά από τη στιγμή που είχαμε διαβεβαιώσεις ότι δεν θα υπήρχαν κίνδυνοι ταχθήκαμε έντονα υπέρ».

«Στην Ελλάδα προτιμούν να παίξουν παρά να έχουν έγνοια να αυξηθούν οι ομάδες. Άλλο θέμα κι αυτό με την αύξηση. Τοποθετήθηκε ο πρόεδρός μας ενάντια στην αύξηση οπόταν είναι αχρείαστο να πω κάτι εγώ».

Μετά από ερώτηση Ομονοιάτη μέσω SMS, o οποίος ενοχλήθηκε, ο Γιάννος Κωνσταντίνου απάντησε: «Η αναφορά μου δεν επικεντρώνεται στην Ομόνοια αλλά μου ζητήσατε να απαντήσω αν είμαι πικραμένος και αν αισθανόμαστε αδικημένοι και απάντησα. Το θέμα, επαναλαμβάνω, είναι το τι ψήφησαν οι ομάδες και όχι τι έλεγαν. Και η Ομόνοια ζήτησε να διακοπεί. Η αλήθεια να λέγεται. Ισοβαθμούσαμε με την Ομόνοια, και εμείς θέλαμε να επαναρχίσει».

Για το ενδεχόμενο να ανανεώσει το συμβόλαιό του ο Ρούμπεν Ράγιος: «Πάρα πολύ σύντομα θα μιλήσουμε με τον Ράγιος θα συζητήσουμε να δούμε όλα τα δεδομένα. Έχουμε χρόνο… Δεν έχουμε τα δεδομένα του περασμένου καλοκαιριού όταν αναλάβαμε και είχαμε πολύ σύντομο χρόνο μπροστά μας να κτίσουμε ομάδα. Έχουμε υγιή κορμό και δεν υπάρχει καμία βιασύνη. Ψύχραιμα και ήρεμα και θα βρούμε λύσεις με αυτούς που θα ανανεώσουν και αυτούς που θα έλθουν. Δεν ξεκαθάρισε ακόμη τι θα γίνει με την προετοιμασία. Θα μιλήσουμε με τον Τιμούρ Κετσπάγια και θα αποφασίσουμε. Όπως αντιλαμβάνεστε δεν ήταν η κατάλληλη μέρα σήμερα να μιλήσουμε μαζί του», ανέφερε στην εκπομπή «Βάλε ένα Γκολ» με τους Ιάκωβο Κακουρή και Πανίκο Θεοδοσίου.

Για το γεγονός πως ο Τορνίκε Οκριασβίλι επιθυμεί να αγωνιστεί σε μία καλύτερη ομάδα του εξωτερικού: «Ο Οκριασβίλι έχει συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν, δεν με ενοχλεί να έχουν όνειρα οι παίκτες, απεναντίας μου αρέσει επειδή ένας παίκτης όταν έχει ψηλούς στόχους και όνειρα, αποδίδει καλύτερα. Τέτοιους θέλουμε στην Ανόρθωση και αν βρει κάτι καλύτερο δεν θα είμαστε εμπόδιο. Έχει μεγάλη ρήτρα στο συμβόλαιό του ο Τορνίκε».

Όταν ρωτήθηκε εάν η ρήτρα αυτή είναι επταψήφιο νούμερο, ο Κωνσταντίνου γέλασε και δεν επιβεβαίωσε, ούτε διέψευσε, και συνέχισε λέγοντας: «Αν πιστεύει πως μπορεί να παίξει σε καλύτερη ομάδα, θα μπορεί να το κάνει αφού πρώτα προστατεύσουμε το οικονομικό μέρος της Ανόρθωσης. Μπορούμε ακόμη και να βοηθήσουμε κάποιους παίκτες να βρουν καλύτερη ομάδα άμα θέλουν και άμα ωφεληθεί η ομάδα οικονομικά. Για να μπει αρκετά υψηλό ποσό ρήτρας στο συμβόλαιο όταν υπογράψαμε με τον Οκριασβίλι, σημαίνει ότι το αποδέχθηκε ο παίκτης και συμφώνησαν και οι δύο πλευρές. Τίποτα δεν υπογράφεται χωρίς να υπάρχει συγκατάθεση και από τις δύο πλευρές».

Για το ενδιαφέρον που φημολογείται πως υπάρχει για τον Μίχαλ Ντούρις, είπε: «Είναι λογικό να ενδιαφέρονται κάποιες ομάδες για τον Μίχαλ Ντούρις όπως και για κάποιους άλλους παίκτες. Είναι γνωστό πως η Ανόρθωση διαθέτει πολύ καλούς και ποιοτικούς παίκτες και είναι λογικό να υπάρχουν ομάδες από καλύτερα πρωταθλήματα που να ενδιαφέρονται για παίκτες μας. Σημαίνει πως κάνουμε καλή δουλειά».

Για το γεγονός πως το αυτογκόλ του Ντούρις στο ντέρμπι με την Ομόνοια, έγινε η αιτία οι πράσινοι να αποκτήσουν πλεονέκτημα για την πρωτιά: «Αυτό το αυτογκόλ έδωσε την ισοβαθμία που έφερε την Ομόνοια 1η θέση με το πλεονέκτημα της νίκης σε υπέρ μας αγώνα. Θα ήταν άδικο για τον Ντουρίς, ήταν μία πολύ άτυχη στιγμή και δεν κρίνονται σε αυτές τις στιγμές τα πρωταθλήματα, αλλά είμαστε όλοι ευχαριστημένοι με αυτόν τον άνθρωπο. Θα είμαστε πρωταγωνιστές του χρόνου και πιο δυνατοί γιατί γνωρίζω τι κινήσεις θα γίνουν».

Πηγή: balla.com.cy