Ημερομηνία για τις διελεύσεις ζητούν οι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές

Επιφυλάσσονται για την χρήση κάθε δημοκρατικού τους δικαιώματος εάν στην σημερινή συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» δεν ανακοινωθούν μέτρα που να τους αφορούν, αναφέρουν σε γραπτή τους ανακοίνωση οι Τ/κ εργαζόμενοι στις ελεύθερες περιοχές.

Η Ντιαλόγκ αναφέρει στο δημοσίευμα ότι οι εν λόγω εργαζόμενοι προειδοποιούν με μέτρα διαμαρτυρίας την «κυβέρνηση», σημειώνοντας ότι παρόλο που αρκετοί εργαζόμενοι, τόσο στις ελεύθερες περιοχές όσο και στα κατεχόμενα έχουν επιστρέψει στις εργασίες τους από τις αρχές Μαΐου και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν άρχισαν να επιλύονται σιγά σιγά, εντούτοις, οι Τουρκοκύπριοι εργαζόμενοι που διαμένουν στα κατεχόμενα και εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές δεν κατέστη δυνατόν ακόμη να επιστρέψουν στις εργασίες τους.

Διαβάστε επίσης:
Προσεχής επαναπατρισμός σορών Τ/κ από το Λονδίνο στα κατεχόμενα

«Κάποιοι έχασαν την εργασία τους ή είναι στα πρόθυρα να την χάσουν και αδυνατούμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες μας», αναφέρεται στην ανακοίνωση. Ξεκαθαρίζουν ότι αναμένουν από το «υπουργικό συμβούλιο», τον Τ/κ ηγέτη, αλλά και την «νότια» Κύπρο – όπως γράφουν – να ξεκαθαρίσουν το συντομότερο τι θα γίνει, να λάβουν οριστικές αποφάσεις και να τους δώσουν ημερομηνία. Σε περίπτωση που το «υπουργικό συμβούλιο» δεν κάνει βήματα στο θέμα αυτό, θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα δημοκρατικά μας δικαιώματα, δηλώνουν καταλήγοντας: «Να ξέρετε ότι προκειμένου να ακουστεί η φωνή μας, μαζί με τις οικογένειες μας θα έρθουμε να σας βρούμε από κοντά».

Πηγή: ΚΥΠΕ