Μη ικανοποιημένος ο «Οικοαγροτικός» από τα μέτρα ανάκαμψης αγροτών

Μη ικανοποίηση από την απάντηση του Υπουργού Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Κώστα Καδή στην επιστολή που απέστειλε για τα μέτρα ανάκαμψης της γεωργίας και κτηνοτροφίας, εκφράζει ο ΠΟΑΣ «ΟΙΚΟΑΓΡΟΤΙΚΟΣ», αφού θεωρεί ότι στα όσα αναφέρονται στην απαντητική επιστολή περί λήψης αναγκαίων μέτρων, δυστυχώς δεν τα βλέπει στην πράξη, με αποτέλεσμα να διογκώνεται το πρόβλημα.

Σε σημερινή ανακοίνωσή του, ο ΠΟΑΣ «ΟΙΚΟΑΓΡΟΤΙΚΟΣ» αναφέρει ότι η στήριξη των ντόπιων γεωργικών προϊόντων θα πρέπει παράλληλα – πέρα από την επιλογή του κάθε καταναλωτή – να οικοδομηθεί εμπράκτως από την εκτελεστική εξουσία, ώστε να τροχοδρομηθεί η προτίμηση κυπριακών προϊόντων η οποία θα έχει πολλαπλά οφέλη στα πλαίσια της αειφορίας.

Όπως εξηγεί «ένα τέτοιο μέτρο, το οποίο και προτείναμε, ήταν και η προσωρινή απαγόρευση εισαγωγής ξένων γεωργικών προϊόντων που ήδη βρίσκονται σε αφθονία στην διαθέσιμη αγορά», σημειώνοντας πως αυτό θα επιτυγχανόταν με ειδικό κυβερνητικό διάταγμα και στην βάση των μέτρων προστασίας του κύπριου καταναλωτή από τον Covid – 19 αλλά και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας εν μέσω κρίσης. «Σε καμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι θα παραβιαζόταν το Κοινοτικό Κεκτημένο και οι βασικές αρχές της Κοινής Αγοράς, όπως αναφέρει ο κ. Καδής στην επιστολή του», προσθέτει.

Διαβάστε επίσης:
Παραπομπή ειδικών ομάδων πολιτών για εργαστηριακή εξέταση για τον κορωνοϊό

Αναφέρει ακόμα πως έχει όλη την καλή διάθεση αλλά και την επιστημοσύνη, να σταθεί αρωγός στην όποια προσπάθεια καταβάλλεται για το κοινό συμφέρον, ωστόσο, σημειώνει πως ο ρόλος και η συμπαράσταση, θα πρέπει σε κάθε περίπτωση να είναι αμοιβαία. Εκφράζει, τέλος, την ελπίδα πως σύντομα θα βρεθεί η χρυσή τομή, τέτοια που να είναι προς όφελος όλων των αγροτών και ισότιμη μεταξύ του αγροτικού κινήματος, όπως ηθικά επιβάλλουν οι δύσκολοι καιροί.

Πηγή: ΚΥΠΕ