Μόνο με ραντεβού τα μη επείγοντα περιστατικά σε προσωπικούς και ειδικούς ιατρούς

Οι δικαιούχοι μπορούν να εξυπηρετούνται στα ιατρεία των Προσωπικών και των Ειδικών Ιατρών για ψυχρά (μη επείγοντα) περιστατικά, μόνο μετά από διευθέτηση ραντεβού ενώ η τηλεφωνική εξυπηρέτηση των δικαιούχων θα επιτρέπεται για ιδιαίτερες περιπτώσεις ή για την έκδοση επαναληπτικών συνταγών και παραπεμπτικών για αναγκαίες εργαστηριακές εξετάσεις και μόνο εάν ο ιατρός κρίνει ότι η προσέλευση στο ιατρείο δεν είναι απαραίτητη.

Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι «η διεξαγωγή χειρουργείων και προγραμματισμένων εισαγωγών επαναρχίζει από σήμερα, σύμφωνα με τις Κατευθυντήριες Οδηγίες που εξέδωσε το Υπουργείο Υγείας για τη λειτουργία των ιδιωτικών και δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Υπενθυμίζεται επιπρόσθετα ότι «όταν ένα άτομο παρουσιάσει ύποπτη συμπτωματολογία κορωνοϊού, πρέπει να επικοινωνήσει τηλεφωνικώς με τον Προσωπικό του Ιατρό, ο οποίος θα του δώσει οδηγίες για τις περαιτέρω ενέργειες στη βάση αλγόριθμου που εφαρμόζεται». Οι Ειδικοί Ιατροί, στις περιπτώσεις ύποπτων περιστατικών λοίμωξης κορωνοϊού, παρέχουν οδηγίες στον δικαιούχο τηλεφωνικά και τον παραπέμπουν για περαιτέρω διερεύνηση στον Προσωπικό του Ιατρό.

Καλούνται οι πολίτες να συμμορφώνονται με τις συμβουλές των θεραπόντων ιατρών τους, να μην μεταβαίνουν στα ιατρεία των Προσωπικών και Ειδικών Ιατρών χωρίς την εκ των προτέρων διευθέτηση ραντεβού και να τηρούν τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προφύλαξης.

Σε κάθε περίπτωση, οι δικαιούχοι πρέπει αρχικά να επικοινωνούν με τους ιατρούς τους τηλεφωνικώς και να ακολουθούν τις οδηγίες τους. Στην περίπτωση που ο ιατρός δεν ανταποκρίνεται, οι δικαιούχοι προτρέπονται να υποβάλλουν καταγγελία στο Γραφείου του Επίτροπου Εποπτείας του ΓεΣΥ για διερεύνηση.

Πηγή: ΚΥΠΕ