ΟΣΙΚΑ: Σε απόγνωση οι ιδιοκτήτες των κέντρων αναψυχής εν μέσω πανδημίας

Εν μέσω πανδημίας και οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής βρίσκονται σε απόγνωση. Προειδοποιούν πως εάν δεν υπάρξει έμπρακτη στήριξη τους από το κράτος επιχειρήσεις θα βάλουν οριστικά λουκέτο.

Ακόμα και αν τα μέτρα χαλαρώσουν και αρχίσει σταδιακά η επανάκαμψη της οικονομίας οι ίδιοι προειδοποιούν πως έχουν περιέλθει σε τέτοια οικονομική δυσχέρεια που αδυνατούν να επαναλειτουργήσουν τις επιχειρήσεις τους λόγω συσσωρευμένων χρεών. Μεγαλύτερο το πρόβλημα στις τουριστικές περιοχές.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και πρόεδρος του ΣΙΚΑΠ Φύτος Θρασυβούλου ανέφερε πως εάν δεν στηριχθούν η τουριστική βιομηχανία από το Κράτος για να μπορέσει να λειτουργήσει, δεν θα κατορθώσει να επιβιώσει κανένας. Αυτό συνέχισε, είναι το ξεκάθαρο μήνυμα και προς το Κράτος, ότι δηλαδή είπε ο κ. Θρασυβούλου, το μέλλον της Κύπρου, μπορεί να είναι ο τουρισμός, αλλά ο τουρισμός πρέπει να στηριχθεί για να ξεκινήσει ξανά η “κότα να γεννά”, κατά την έκφραση του.

Χαρακτήρισε δε, τραγική την κατάσταση, ιδιαίτερα, όπως είπε, στις παραλιακές πόλεις της Κύπρου που εξαρτώνται αποκλειστικά από τον τουρισμό, αφού, όπως εξήγησε από τον Οκτώβριο μέχρι σήμερα, δεν έχει δουλέψει καμία επιχείρηση. Η οικονομική κατάσταση όλων των επιχειρήσεων συνέχισε, βρίσκεται στα όρια της και το αύριο με την έναρξη της λειτουργίας των επιχειρήσεων χωρίς την στήριξη του Κράτους, σημαίνει μη επιβίωση για τον καθένα.

Διαβάστε επίσης:
Τους 290.000 αγγίζουν οι θάνατοι από κορωνοϊό σε όλον τον κόσμο

Μέσω της παγκύπριας ομοσπονδίας οι ιδιοκτήτες κέντρων αναψυχής ζητούν οικονομική στήριξη από τις τοπικές αρχές και το Κράτος ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν ξανά τις επιχειρήσεις τους ενώ την ίδια ώρα φωνή απόγνωσης και αγωνίας ακούγεται και από τους ιδιοκτήτες τουριστικών καταστημάτων.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο Άκης Χατζήκυριακος Πρόεδρος τουριστικών καταστημάτων Αφροδίτη εκτίμησε πως πολλά καταστήματα θα βάλουν λουκέτο για πάντα, αφού δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν, όπως είπε, με αυτή την οικονομική εξαθλίωση που βιώνουν και τα προβλήματα που επικρατούν.

Πηγή: ΚΥΠΕ